– Trent er god nok til å spille for England i VM

Jürgen Klopp råder Gareth Southgate til å inkludere Trent Alexander-Arnold i Englands tropp til VM i Russland.

21. apr 2018 kl 00.36 Einar Kvande

Klopp innrømmer imidlertid at det er en vinn-vinn-situasjon for klubben dersom Alexander-Arnold ikke kommer med i VM-troppen, for da vil tenåringen få en velfortjent sommerferie.

– Selvsagt fortrekker jeg at han får hvile, men jeg er ikke en fyr som sier til Gareth Southgate at han ikke må ta ham med, uttaler Liverpool-manageren til Echo.

– Trent er i god form for øyeblikket. England har et par problemer, men høyrebacken er ikke noe reelt problem. De har Walker og Trippier. Dersom Walker benyttes i en bakre treer, er det bare Trippier igjen, så kanskje trenger de en løsning til?

– Det er Gareths avgjørelse, så enten vil Trent få en lang ferie eller så vil han få en vidunderlig opplevelse i en veldig ung alder. Du kan se positive sider ved begge alternativene, sier Klopp.

– Om han er klar? Ja, jeg tror han er klar for en hel del. Han er ikke noen ferdigutviklet spiller ennå. Han har mye å gå på, noe som er veldig gode nyheter.

– Når det gjelder VM, så er det noen som har en avgjørelse å ta, og heldigvis er det ikke meg.

27 kamper

Alexander-Arnold har spilt 27 kamper for Liverpool så langt denne sesongen.

– Jeg ser ingen grenser for mine spillere. Trent er et enestående talent, noe som var klart fra første gang jeg så ham. Men det har også handlet om å håndtere små tilbakeslag. Dersom du er god på trening, men likevel ikke får spille, så er det noe helt nytt for en ung spiller som vanligvis har vært vant til å få spille.

– Du må forbedre deg på små detaljer, og holde deg på sporet. Du må bli vant til de fysiske kravene som stilles i ligaen. Det er en stor overgang.

– Gjør du små feil i en juniorkamp kan du redde deg inn med farten din, fordi motstanderen ikke er god nok til å utnytte feilen. Men gjør du en feil i Premier League, tar et feil valg eller gjør en tabbe, vil det gi motstanderen en stor sjanse.

– Trent har rett når han sier at det har vært mange opp- og nedturer. Han må trene på gode dager, og ikke fullt så gode dager. Det er helt normalt. Han skal ha kreditt for det han har oppnådd, men det handler om å ikke tenke på det du har oppnådd så langt, og isteden tenke på hva du kan utrette i neste kamp.

Vurderer ikke en annen posisjon

Alexander-Arnold har en fortid som midtbanespiller, men Klopp har ingen planer om å flytte han fremover på banen ennå.

– Du trenger alle egenskapene til Trent ute på flanken. Det handler om hurtighet, og om å slå gode innlegg. Du kan ikke slå disse innleggene som midtbanespiller.

– Jeg har ingen grunn til å bruke ham i en annen posisjon. Jeg vet han har spilt som nummer 6 tidligere, men det ville ikke ha vært mulig forrige sesong på grunn av de fysiske kravene som stilles til deg i Premier League. Han vokser på alle måter, noe som er bra, men jeg tenker ikke på å benytte ham i en annen posisjon enn høyreback.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]