– Vi var ikke rolige nok og ble litt for unøyaktige

Selvkritisk stopperduo selv om det ikke ble baklengsmål.

5. apr 2018 kl 14.56 Einar Kvande

Virgil van Dijk og Dejan Lovren leverte mer en godkjent stopperspill i 3-0 seieren over Manchester City, men selv er duoen svært kritiske til egen innsats i annen omgang.

– Det var utrolig viktig å få de tre målene samtidig som vi holdt buret rent foran returkampen i Manchester, uttaler Van Dijk til Liverpoolfc.com.

– Den første omgangen var bra, selv om det var et par ting vi kunne ha gjort bedre der også. I andre omgang slet vi litt. Vi var ikke rolige nok, og ble litt for unøyaktige. Men det var veldig viktig at vi klarte å holde buret rent, slik vi gjorde, fortsetter han.

Forberedt på vanskelig returkamp

– Det er ganske åpenbart at returkampen blir vanskelig, men vi må bare komme dit godt forberedt. City kommer til å angripe oss, så det må vi være klare for, og spille vårt eget spill.

Dette er stopperkollega Dejan Lovren enig i.

– Jeg har tro på laget vårt, men det er vanskelig å spå hva som vi skje i returkampen mot Manchester City. Vi viste i vår forrige kamp mot dem at vi er kapable til å score mange mål, men vi kan også slippe inn mange mot dem. Denne gangen klarte vi å holde buret rent, noe som er viktig, spesielt i Champions League. Dette var et godt resultat, men det gjenstår en enormt viktig kamp i Manchester. Ingenting er avgjort. Vi må spille bedre enn vi gjorde i andre omgang. Vi må spille ballen og nyte det.

– Bortemål er viktig i Champions League. Dersom du slipper inn mål på hjemmebane forandrer det bildet mye. Alle forsvarte seg bra fra første til siste minutt. Det var strålende, og stemningen var enestående på Anfield, legger kroaten til.

Stemningen ga ekstra motivasjon

Nettopp stemningen mener Van Dijk var en viktig faktor i at resultatet ble som det ble.

– Den var utrolig, og gir deg et ekstra løft. Spesielt i andre omgang var den viktig, da vi måtte forsvare oss mye. Stemningen holdt oss gående. Den gir deg det lille ekstra. Det er bare strålende å spille når stemningen er slik.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]