– Ingen tenker på Champions League-finalen nå

Jürgen Klopp insisterer på at han ikke tenker på Champions League-finalen foran liga-avslutningen mot Brighton.

10. mai 2018 kl 15.53 Einar Kvande

Liverpool må ha ett poeng mot Brighton på søndag for å være garantert spill i Champions League neste sesong. Derfor karakteriserer Jürgen Klopp kampen som den viktigste så langt denne sesongen.

– Så lenge vi ikke er 100 prosent sikret deltakelse i Champions League, er denne siste ligakampen sesongens viktigste kamp, sier Klopp til Sky Sports.

– Jeg har sagt det noen ganger nå - alt vi har gjort så langt har handlet om å legge grunnlaget. Nå må vi utnytte dette grunnlaget vi har lagt. Grunnlaget er selvsagt godt, for dersom vi slår Brighton er vi i Champions League.

– Det er bra, men det er fortsatt en jobb som skal gjøres. Jeg har ingen problemer med det. Dette skyldes ikke tapet mot Chelsea, men alle de andre kampene. Kampene mot Tottenham og Everton på hjemmebane, hvor vi avga poeng.

– Dette er situasjonen nå, og det er ikke noe problem at vi skal spille denne kampen. Vi har mye å spille for uansett, og nå ønsker vi å vinne kampen. Det er alt.

– De fortjener vårt fokus

Brighton kommer til Merseyside etter et 3-1 tap for ligamester Manchester City i midtuken. The Seagulls er allerede sikret fornyet kontrakt i Premier League.

Liverpool skal spille Champions League-finale i Kiev den 26. mai, og Klopp vil gjerne være sikret deltakelse i neste års turnering før den spilles.

– Selvsagt hadde det vært kult. Ingen tenker på Champions League-finalen nå, og hvordan den vil bli. Det handler kun om Brighton-kampen. De fortjener vårt fokus. De har hatt en utmerket sesong. Chris har gjort en fantastisk jobb.

– De gjorde noen endringer på laget til kampen mot Manchester City, men flesteparten av lagene har tapt der, så det er ikke et tegn på noe som helst. Det er bare et resultat. Nå skal vi møte dem på søndag.

Liverpool v Brighton er hovedkampen på TV 2 Sport Premium på søndag, med avspark klokken 16.00.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]