Disse står øverst på Klopps ønskeliste

Klopp har ikke alternativer til Alisson på keeperplass, akkurat som han ikke hadde alternativer til van Dijk som stopper.

28. mai 2018 kl 00.11 Arve Vassbotten

Liverpool vil gjøre nye forsøk på å signere Roma-keeper Alisson Becker i sommer, ifølge Chris Bascombe i The Telegraphog Andy Hunter i The Guardian.

Klopp vurderte allerede kjøp av ny keeper før Loris Karius sine tabber mot Real Madrid, men spørsmålet om keeperplassen er ikke mindre aktuelt nå.

Uakseptable basisfeil

Liverpool har tidligere latt seg avskrekke av prislappen på 60 millioner pund for den brasilianske keeperen, som slapp inn sju mål over to kamper i semifinalene.

«Nå vil det være sympati for 24-åringen på et menneskelig plan, i sosiale medier-tiden er det viktigere enn noen sinne at alle spillere har et støttenettverk, men profesjonelt vet Liverpool at en beslutning må tas. Slike basisfeil er uakseptable på det høyeste nivået», skriver Bascombe.

Eneste på Klopps radar

Han skriver at Klopp mener Alisson er den eneste keeperen som er verdt å gå for, og derfor er villig til å være tålmodig, akkurat som han var med signeringen av Virgil van Dijk. Men det kan endre seg nå, mener Bascombe. Mignolet er allerede forventet å forsvinne etter at han ble erstattet av Karius.

«Klopp må nå bestemme seg for om hans unge keeper kan rehabiliteres suksessfullt og vinne tilbake tilliten, hvis ikke har han ikke noe annet valg enn å inngå et kompromiss og se på andre alternativer til Alisson».

Hunter skriver også at speidere fra Liverpool har fulgt Alisson tett gjennom sesongen. Roma er imidlertid lite villig til å slippe Alisson uten å få en solid pengebunke, etter salget av Salah i fjor sommer.

Midtbaneforsterkninger

Klopp har også omfattende planer for å forsterke midtbanen. Naby Keita kommer 1. juli fra Red Bull Leipzig for 52,75 millioner pund. Og Lyons kaptein Nabil Fekir, skal være en annen spiller det er vist interesse for. Han kan komme til å koste rundt 60 millioner pund.

Forhandlingene ventes å skyte fart etter helga, og klubben ønsker å gjøre den franske landslagsspilleren rød før VM starter neste måned.

Hunter skriver at Klopp vil ha store summer tilgjengelig i sommer etter å ha tjent 70 millioner pund for Champions League, og salget av Coutinho for 142 millioner.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]