IKKE TILFELDIG  Liverpool og Everton har aldri møttes i første eller siste serierunde.

Hemmelighetene rundt terminlisten avslørt

Det er ikke tilfeldig at ingen blant topp seks foregående sesong møtes i sesongåpningen eller siste serierunde.

The Times avslører i dag at lagene som havner blant topp seks får fordeler når neste sesongs terminliste settes opp. Premier League ordner det slik at topp seks-klubbene ikke møtes i ligapremieren og liga-avslutningen. Slik har det vært i flere år, men dette er blitt holdt hemmeligholdt for fotballsupporterne. Ordningen garanterer også et møte mellom topp seks-klubber 26 helger i sesongen.

Kilder The Times har vært i kontakt med hevder dette gjøres av kommersielle årsaker, for å tekkes TV-selskapene og få høyere tilskuertall i siste ligarunde.

Supportergrupper uttrykker nå skepsis til ordningen, og mener dette gir fordeler for de største klubbene, som også presser på for å få en større andel av TV-inntektene.

Ordningen er blitt avslørt i et dokument Premier League har sendt ut til TV-selskaper i forbindelse med perioden 2019-22. Der kommer det frem at denne ordningen har vært vanlig praksis i flere år. 

Mange vil huske at Liverpool spilte mot Arsenal i ligaåpningen i  2016/17, men det skjedde kun fordi Anfield-klubben kom på åttendeplass sesongen før.

Aldri Merseyside-derby i ligapremieren

Premier League ønsker ikke kamper mellom topp seks-klubbene foregående sesong i ligaåpningen fordi det fortsatt er ferietid, noe som medfører at færre ser kampene på TV enn til vanlig. Disse lagene holdes også atskilt i liga-avslutningen fordi Premier League ønsker flere tilskuere på kampene, istedet for at man skal la seg friste til å se et storoppgjør på TV.

Det er med andre ord ikke tilfeldig at Liverpools motstander i liga-avslutningen denne sesongen heter Brighton, og at motstanderen forrige sesong var Middlesbrough.

Når terminlisten settes opp tas det også en rekke andre hensyn. For eksempel har Liverpool spilt 198 kamper mot Everton i ligasammenheng, men Merseyside-derbyet har aldri blitt spilt i første eller siste serierunde, opplyser Liverpool Echo.

Sist Liverpool møtte Manchester United i siste serierunde var i 1965, mens man må helt tilbake til 1926 for å finne sist lagene møttes i første serierunde. Liverpool har faktisk ikke møtt United i en ligakamp i mai måned siden 1977, og de har ikke møtt dem i august måned siden 1972.

Del

Terminlisten

09.04.2018 23:16

Sett ring rundt 14. juni i kalenderen

Da kommer terminlisten for neste sesong.

24.01.2018 11:08

Fire kamper i mars flyttes

Kampene mot Newcastle, Manchester United, Watford og Crystal Palace har blitt flyttet for TV.

17.09.2017 15:44

Nesten en måned på reisefot

Liverpool får nå flere bortekamper på rad.

Siste Til vår nyhetsoversikt
15.10.2018 kl 06:19

Vurderer helt nye løsninger for Anfield Road End

Liverpool FC er ikke sikre på om de planene de har fått byggetillatelse for er gode nok.

+
14.10.2018 kl 21:43

Undersøkes mandag

Det rapporteres å være en lyskeskade Mohamed Salah har pådratt seg.

+
14.10.2018 kl 17:35

Har tapt tre av fire kamper som Skottland-kaptein

Andy Robertson har ikke hatt noen heldig start på karrieren som landlagskaptein for Skottland. I kveld ble det tap for Portugal på Hampden Park.

+
14.10.2018 kl 16:55

Henderson drar ikke hjem

Jordan Henderson blir værende sammen med England-troppen selv om han ikke får spille mandagens kamp mot Spania i Sevilla.

+