Klopp om Buvacs fravær:– Ingen trenger å bekymre seg for at jeg er alene

Jürgen Klopp merker ikke mer press uten Buvac, og sier laget skal reise bort etter Premier League er ferdig.

13. mai 2018 kl 00.06 Arve Vassbotten

Jürgen Klopp mener presset på han selv ikke er blitt større ved at han mangler assistenten Zeljko Buvac ved sin side.

– Nei, ikke i det hele tatt. Jeg har mange personer rundt meg, som Peter Krawietz og Andreas Kornmayers folk. Jeg er ikke alene. Ingen trenger å bekymre seg for det, sier Jürgen Klopp til Mail on Sunday.

Liverpool tapt mot både Roma og Chelsea etter at det ble klart at Klopps støttespiller gjennom 17 år ikke ville være i klubben resten av sesongen.

Hva som er årsaken til Buvacs fravær er fortsatt uklart. Klubben har hevdet det skyldtes «personlige grunner», mens andre har spekulert i at han er en kandidat for jobben som ny Arsenal-manager.

Vil ikke falle på trynet

Mot Brighton på søndag, må Liverpool ha minst ett poeng for selv å kunne sikre en plass i neste sesongs Champions League. Men Klopp, mener for mange nå fokuserer på finalen i årets turnering, istedenfor å tenke på å sikre neste sesongs mesterligaspill.

– På torsdag, på vår LFC-prisutdeling, var det mange som ønsket meg lykke til med den 26. Bare to-tre sa «lykke til på søndag». Men på søndag må vi levere igjen, alle sammen.

– Jeg har ikke mange ferdigheter, men jeg er vant med å være fullstendig konsentrert på neste steg, for hvis ikke faller man på trynet. Jeg gjør ikke det veldig ofte, sier han.

Skal lade batteriene

Ifølge Daily Mail er planen at laget drar til Spania i neste uke for å finne en balanse mellom trening og avslapning før laget tar de siste forberedelsene til Kiev-finalen på Melwood den siste uka.

– Det vil forhåpentligvis bli muligheter for guttene til å slappe av, noe de fortjener og trenger. Vi vil trene, men ikke to eller tre ganger om dagen. Det er tid for å lade batteriene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]