Manés herlige gest før finalen

Sadio Mané har ikke glemt gamle røtter.

25. mai 2018 kl 08.35 Arve Vassbotten

– Jeg husker AC Milan mot Liverpool i 2005. De lå under 3-0, så ble det 3-3 og så straffer. Det var et viktig minne for meg. Jeg så på i landsbyen min, Bambali. Jeg husker at jeg var sammen med vennen min, og da det var 3-0 var han helt ut av seg og løp som gal for å komme seg bort. Så kom han tilbake mot slutten og han kunne ikke tro det. Han kom tilbake etter at Liverpool hadde vunnet kampen, sier Mané til The Guardian.

Mané holder fortsatt kontakt med familie og venner fra stedet han bodde da han så Liverpool i finalen som 13-åring, og også gutten som ikke fikk med seg innspurten i 2005.

– Jeg snakket med han i går. Han er stor Liverpool-fan. Han er fortsatt i Senegal. Navnet hans er Youssouph Diatta. Han ba meg om å ikke ligge under 3-0 denne gangen.

– Noe helt utrolig

– Ingen i landsbyen vil jobbe denne dagen. Familien min bor der fortsatt. Min mor og min onkel. De vil se på alle sammen. Det er 2000 i landsbyen. Jeg kjøpte 300 Liverpool-drakter som jeg sendte slik at fansen kan ha dem på når de ser finalen. Jeg drar tilbake i sommer etter VM, og forhåpentligvis kan jeg vise alle en vinnermedalje, sier Mané.

– Jeg var ikke Liverpool-supporter da, jeg var Barcelona-fan, innrømmer Mané om hvilke lag han støttet den gangen.

Men nå skal han selv spille i Liverpools åttende finale i den gjeveste europacupen - for Liverpool.

– Hvis du hadde sagt da at jeg ville spille i finalen, ville jeg sagt at det var noe helt utrolig som hadde skjedd i livet mitt.

– Jeg tenker bare at det utrolig å være i finalen, men tenker ikke på press. Jeg er bare glad og spent, sier Mané.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]