Mye har stått på spill i de siste serierundene

Det har vært mange spennende sesongavslutninger de siste 10 sesongene.

10. mai 2018 kl 00.29 Johannes Steen

Denne sesongen så Liverpool lenge ut til å ha god kontroll på kampen om topp 4, men med én seier på de siste fem kampene har Klopps gutter gjort det spennende for seg selv. Nå må de røde ha minst ett poeng mot Brighton for å være sikre på en Champions League-plass.

– Det er livet mitt, livet vårt, at vi alltid gjør det litt ekstra spennende, sier Klopp om situasjonen.

Hvis man ser på de siste 10 sesongene har Liverpool FC gjerne hatt for vane å bevare spenningen helt til siste slutt, enten det har vært snakk om Champions League-plass, tittelhåp eller plass i Europa League.

Tre av fire sesonger avgjort i siste kamp

I fjor lå Liverpool lenge komfortabelt i toppen, men en skrekkelig periode på nyåret bidro til at man ikke klarte å sikre Champions League-plassen før i siste serierunde. Med en komfortabel 3-0-seier hjemme mot Middlesbrough sikret de røde imidlertid Champions League-plassen der man har klart å klatre helt til finalen.

Året før, i 15/16-sesongen, ble sesongavslutningen av mindre betydning. Klopp hvilte det meste av mannskapet han skulle bruke i Europa League-finalen mot Sevilla tre dager etterpå. Det ble ikke en kamp for historiebøkene, men Jordon Ibe scoret et praktmål da de rødkledde spilte 1-1 mot West Brom på The Hawthorns.

I 14/15 var det Europa League-plassen som førte til nevnte finale som sto på spill da Liverpool møtte Stoke i Gerrards avskjedskamp. I en kamp de fleste røde ønsker å glemme, tapte man 6-1 for Pottemakerne. Gerrard scoret Liverpools eneste mål.

EL-plassen ble allikevel reddet av at europa-klare Arsenal vant FA-cupen og Liverpool på 6.-plass fikk dermed cupvinnerens plass.

I nesten-sesongen 13/14 hadde Rodgers' Liverpool mulighet til å vinne serien dersom Manchester City snublet mot West Ham. Suarez og resten av laget gjorde jobben med å vinne 2-1 mot Newcastle, men det gjorde dessverre også City.

Mindre på spill fra 07/08 til 12/13

I de middelmådige 11/12(QPR) og 12/13(Swansea)-sesongene var løpet kjørt for Europacup-spill før siste serierunde, og det mest minneverdige herfra er 1-0 seieren mot QPR da Carra spilte sin siste kamp. Mot Swansea tapte rødtrøyene 1-0.

I både 09/10 og 10/11 var det Europa League som stod på spill i siste serierunde. I 2010 spilte man 0-0 mot Hull, noe som resulterte i at man måtte ut i første kvalifiseringsrunde av EL og rekordtidlig start på neste sesong. Påfølgende sesong, i 2011, tapte man 1-0 mot Aston Villa, samtidig som Spurs vant og mistet Europa-plassen.

I både 07/08 og 08/09 møtte man Tottenham i siste runde. I ingen av disse kampene sto særlig mye på spill for Liverpool og Rafa Benítez, og rødtrøyene stakk av med seieren i begge avslutningene.

Fernando Torres, Yossi Benayoun og et selvmål av Alan Hutton sørget for 3-1 og befestning av andreplassen i 08/09, mens Andrij Voronon og Torres fiksen 2-0 for 10 år siden i en sesong som endte på fjerdeplass.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]