Detaljene i Fekirs kontraktsforslag

Aksjeregler kan ligge til grunn for Lyons utspill fredag morgen. Engelske medier mener fortsatt en overgang kommer på plass i kveld.

8. jun 2018 kl 12.15 Arve Vassbotten

Liverpools sportsdirektør Michael Edwards skal ha ha framforhandlet en avtale der Liverpool betaler 49 millioner pund nå, men at prisen på Nabil Fekir kan øke til rundt 53 millioner pund basert på prestasjoner og resultater, skriver David Maddock i The Mirror.

Selv om Lyon har gått ut og avvist at en avtale er på plass, er det fortsatt ventet at den franske landslagsspilleren vil signere for de røde fredag.

140.000 pund i uka

Ifølge Mirror vil han bli tilbudt en femårskontrakt på rundt 140.000 pund i uka.

Lyon sendte ut denne meldingen på Twitter i morgentimene fredag:

«Informasjonen om en overgang for Nabil Fekir stemmer ikke. Olympique Lyon benekter kategorisk den falske informasjonen som mange medier bruker om overgangen for Nabil Fekir til Liverpool. Olympique Lyon minner om at det kun er informasjonen som kommer fra klubben som er autentisk.»

Britiske aviser hevder nå imidlertid at klubben må gjøre dette på grunn av at de er et aksjeselskap, og at de derfor avviser informasjonen til en avtale er helt signert.

Aksjepåvirkning

Prisen de får for spilleren har variert kraftig i franske medier, og det kan forklare uttalelsen, fordi de ikke ønsker at aksjeprisene skal påvirkes av spekulasjoner med prisen.

De skal også nevnes at dette ikke er første gangen Lyon avviser en handel, rett før de har solgt noen av sine største stjerner. De gjorde det samme i juli i fjor noen dager før Arsenal kjøpte Alexandre Lacazette. Også i 2005 da Chelsea kjøpte Michael Essien skjedde noe av det samme i dagene før.

Den franske troppen reiser til Lyon i dag for å forberede seg på sin siste kamp før avreise til Russland. Den spilles mot USA lørdag, og etter den reiser troppen til VM. Liverpool håper å ha en ny spiller på plass før det.

Liverpool håper å kunne offentliggjøre Fekir i ettermiddag, og de har folk på plass i Frankrike for å ta seg av formalitetene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]