- Dette skjer ikke med gutter som meg

Trent Alexander-Arnold har vanskelig å fatte at han er med for England i et VM, som tenåring.

8. jul 2018 kl 22.22 Torbjørn Flatin

Trent Alexander-Arnold debuterte for England mot Costa Rica i en treningskamp under oppkjøringen til VM, og ble tatt med i landslagstroppen som Gareth Southgate tok med til Russland som eneste tenåring.

Han fikk sin første VM-kamp i gruppefinalen mot Belgia, som den fjerde tenåring fra England som har spilt i et VM-sluttspill. Med fylte 20 år 7.oktober er for øvrig Trent den femte yngste spilleren i dette mesterskapet, litt eldre enn bl.a. Kylian Mbappe hos Frankrike.


Oppvokst ved Melwood

- Det er nesten så jeg må klype meg i armen om dagen, at jeg får denne muligheten, forteller Alexander-Arnold til thefa.com.

Nettstedet til det engelske fotballforbundet er opptatt av spillernes røtter i den engelske troppen.
- Jeg er fra West Derby i Liverpool og jeg vet ikke om noen andre fra området som har spilt i VM. Jeg spilte for et lag som het Country Park i Walton and Kirkdale League.

West Derby er som kjent området hvor Liverpools treningsanlegg Melwood ligger, og Trent er vokst opp bare et drøyt steinkast unna.


I semifinale

- Jeg lot alltid som at jeg var Steven Gerrard da jeg spilte fotball som guttunge. Jeg tror ikke det er noen fotballspiller som ikke forstår hva han gjorde for sin klubb, og også landslaget under VM-sluttspill, forklarer scouseren Trent Alexander-Arnold.

- Det første VM jeg kan huske er i 2006 da Italia vant. Dette er noe som bare ikke skjer med gutter som meg.

Men det gjør altså det og på onsdag kveld spiller England semifinale mot Kroatia, med 19 år gamle Trent Alexander-Arnold i troppen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]