– Folk har en tendens til å dømme andre mennesker alt for tidlig

Jürgen Klopp kommer med et stikk til Dejan Lovrens kritikere.

12. jul 2018 kl 19.51 Einar Kvande

Dejan Lovren skal spille VM-finale mot Frankrike på søndag, etter at Kroatia slo England 2-1 i semifinalen i går kveld. Det betyr at 29-åringen blir den første Liverpool-spilleren til å spille Champions League-finale og VM-finale i samme sesong.

– Folk har en tendens til å dømme andre mennesker alt for tidlig. Jeg vet ikke eksakt hva som skjedde før jeg kom til klubben, men etter at jeg kom hit har Dejan kanskje gjort tre eller fire tabbber. To av dem kom i Tottenham-kampen på Wembley, og en kom kanskje i en Champions League-kamp i fjor. Men det dreier seg i alle fall ikke om 15 eller 20 feil, uttaler Liverpool-manager Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

– 90 prosent av tiden har han spilt strålende. 95 prosent av tiden har han vært helt OK, og så har vi kanskje fem prosent der han ikke har spilt opp mot sitt beste. Men nesten alle spillerne i verden har lignende problemer.

– Jeg er veldig godt fornøyd med ham. Jeg er glad for at han har tatt til seg de små rådene vi har gitt ham de siste årene. Han kan fortsatt bli enda bedre, det er 100 prosent sikkert.

– Men han er veldig god. Jeg har ikke sett alle VM-kampene, men jeg har sett mange. Han har hatt en fantastisk turnering så langt. Det er velfortjent at han er i finalen, og jeg er veldig glad på hans vegne.

Heiet på England

Klopp syntes det var vanskelig å se semifinalen mellom England og Kroatia siden han hadde spillere på begge lag.

– Det var en merkelig følelse. Jeg bor i England, og har to spillere i England-troppen, så jeg heiet kanskje litt mer på England, innrømmer tyskeren.

– Det var en veldig intens kamp, akkurat slik en semifinale skal være. Begge lag har spilt bedre fotball enn dette tidligere i turneringen, men dette var den nest siste kampen i en veldig lang sesong for alle disse spillerne.

– Dette så vi tydelig ved at kampen kunne skifte karakter i løpet av ett sekund. England kontrollerte mer eller mindre begivenhetene, og Kroatia så slitne ut i deler av kampen. Men så scorer de ett mål, og får en skikkelig opptur av det.

– Jeg kan skjønne hvor skuffet England-spillerne var, men de har gjennomført en fantastisk turnering, og har en kamp igjen å spille. De kommer på tredje- eller fjerdeplass i VM. Lag som Italia og Nederland kom ikke dit engang. Lag som Tyskland, Brasil og Argentina ble slått ut tidlig. Dette er en stor turnering, med mange veldig gode lag. England gjorde en strålende jobb med et ungt lag.

– Jeg er selvsagt henrykt over at Dejan er i finalen. Han spiller for et lite land, men alle spillerne er store. Jeg er imponert over det de har gjort. De er et sterkt lag, med spillere som spiller over hele verden. Det er godt å se.

– På en måte hadde jeg to spillere i laget deres, for Ivan Perisic var min spiller da vi vant The Double med Dortmund for mange år side. Jeg er selvsagt glad for at de to er i finalen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]