Henderson sliter med hamstringen

Men Liverpool-kapteinen tror selv han skal bli spilleklar til onsdag.

9. jul 2018 kl 08.35 Arild Skjæveland

Jordan Henderson har hatt et meget godt mesterskap sentralt på midtbanen for England. Liverpool-kapteinen spilte en ny god kamp da engelskmennene slo Sverige på lørdag, og sikret avansement til onsdagens semifinale mot Kroatia.

Mot svenskene ble 28-åringen tatt av banen i det 85. minutt, og erstattet av Tottenhams Eric Dier.

Sliter med hamstringen

Ifølge The Telegraph kjemper Henderson nå for å bli spilleklar til semifinalen onsdag kveld, og har kjenning med en hamstringskade.

Den tidligere Sunderland-spilleren har aldri tapt med flagget på brystet. 30 landskamper uten tap er rekord, ifølge Telegraph.

– «Hendo» kjente at han hadde en stram hamstring, og det er grunnen til at vi måtte gjøre byttet, sier Gareth Southgate.

– Guttene har vært gjennom mye. Du får en del utmattelse gjennom en slik turnering, og det er grunnen til at vi tok den avgjørelsen vi gjorde mot Belgia, sier han om den tredje gruppespillskampen der England allerede var videre og sparte en del spillere.

Tror selv han blir klar

Henderson selv tror han skal klare å spille mot Kroatia på onsdag. Kroatias midtbane har av flere eksperter blitt omtalt som mesterskapets beste hittil – så Liverpool-kapteinen har en tøff oppgave foran seg.

– Jeg kjente det var litt stramt før kampen, og de siste 20 minuttene strekte jeg meg litt for langt og kjente det. Men det er ikke for ille, så forhåpentligvis vil det gå bra, sier Henderson til Telegraph.

Han skyter av Englands manager.

– Noe av det viktigste for treneren var å ha et lag med identitet, og en måte å spille på. Det var en åpen dialog fra starten om hvordan spillerne ønsket å spille, og hvordan han ønsket å spille. Alle var ombord fra starten.

– Det er svært viktig at alle kjenner sine roller både individuelt og kollektivt som gruppe. Det har han åpenbart fått til veldig bra. Jeg er heldig som har det samme i Liverpool med Jürgen Klopp, som for meg er en av de beste managerne i verden. Han har hjulpet meg og utviklet meg som spiller, og jeg har prøvd å ta det med meg her, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]