Mané er Liverpools nye nummer 10

De som har kjøpt den nye trøyen med nummer 19 vil få mulighet til å bytte.

20. jul 2018 kl 14.36 Johannes Steen

Liverpool FC melder fredag at Sadio Mané har overtatt draktnummer 10, som har stått ledig siden Coutinho forlot klubben i januar.

Senegaleseren overtar draktnummeret som før Coutinho har blitt båret av spillere som blant annet John Barnes, Jan Mølby og Michael Owen og Alan Hansen og flere storheter.

Liverpools tidligere nummer 19, ser ut til å forerekke 10'er-trøyen. Han var nummer 10 i Southampton og har samme nummer for landslaget Senegal.

Kan få byttet inn drakter med nummer 19

Liverpool FC melder også at de som har kjøpt 2018/2019-trøyen med Mané 19 på ryggen vil få muligheten til å bytte inn trøyen vederlagsfritt mot en ny drakt med nummer 10. Dette må gjøres før 17. august.

Skjortene som byttes inn vil bli donert til klubbens veldedighetsprosjekt LFC Foundation, som vil jobbe med KitAid for å distribuere skjortene til mindre privilegerte barn og voksne noen av de fattigste landene i verden.

Det kom en lignende situasjon i fjor sommer, da Firmino byttet til nummer 9, slik at Mohamed Salah kunne få sitt favorittnummer 11.

Den gangen kunne de som hadde kjøpt drakt med Firmino 11 få signert drakten sin av brasilianeren – noe som endte med at han signerte over 2000 drakter.

Denne gangen går man altså for en litt mindre tidkrevende løsning for spilleren, som i dag returnerte til Melwood etter å ha hatt ferie etter VM. Det samme gjorde Mohamed Salah og Marko Grujic.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]