Wijnaldum er usikker til Bury-kampen

Nederlenderen trente ikke i formiddag.

12. jul 2018 kl 18.43 Einar Kvande

Jürgen Klopp forventer å inkludere Joël Matip og Virgil van Dijk i kamptroppen mot Bury, men det er ikke sikkert vi vil få se Georginio Wijnaldum på Gigg Lane. Nederlenderen var tilbake i trening på søndag, men var ikke i stand til å gjennomføre treningsøkten som de andre spillerne hadde torsdag formiddag.

– Vi er inne i preseason, så jeg vet ikke eksakt hvem som vil være tilgjengelige på lørdag, om jeg skal være ærlig, sier manager Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

– Jeg håper Joël kan spille. Det ser slik ut. Virgil kan spille. Gini trente ikke i formiddag. Slik er preseason. Noen ganger kjenner man litt smerter her og der, og det medisinske støtteapparatet sier til meg at «han kan ikke trene i dag». Jeg vet ikke om han vil trene i morgen. Vi vil vite det litt senere.

To forskjellige lag nok en gang

Kampen mot Bury blir Liverpools tredje treningskamp for sommeren, etter 7-0 over Chester og 3-2 over Tranmere i de to første kampene.

Klopp opplyser at han sannsynligvis bruker to helt forskjellige lag i de to omgangene mot League Two-klubben Bury også, akkurat som han har gjort i de to første kampene.

– Det er fortsatt tidlig. Mange lag begynte ikke preseason før i går, og vi er allerede 8-9 dager ute i sommertreningen.

– Vi ønsker å benytte tiden godt. Vi ønsker ikke å se på disse kampene som tidlige tester, og konkludere med «dette er ikke godt nok». Vi ønsker bare å spille så ofte som mulig, og jobbe med resultatene og prestasjonene. Så lenge motstanderen spiller fair og skaper trøbbel for oss, er det bra for oss.

– Jeg synes ikke Tranmere skapte for mange problemer for oss. Vi skapte våre egne problemer, men det er også en del av fotballen. Det var en fin stemning på stadion, og banen var veldig bra. Jeg likte kampen.

Legger grunnlaget

– Nå skal vi ta neste steg. Under preseason er det som skjer under treningsøktene langt viktigere. I kampene kan du se bruddstykker av dette, men av og til ser du det ikke i det hele tatt. Du må spille fotball med instinkt, og så må vi gjenskape dette instinktet.

– Planen er at vi skal være sterkere etter preseason enn vi var før preseason. Vi må nå nivået vårt fra i fjor igjen, og så bruke dette som grunnlag for å ta neste steg, avslutter Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]