Dersom Karius presterer bra i Tyrkia er Besiktas forpliktet til å kjøpe ham

Flere detaljer rundt Loris Karius sin låneovergang til Besiktas er kommet frem i lyset.

20. aug 2018 kl 19.12 Einar Kvande

Liverpool kan komme til å innkassere 9,5 millioner pund for Loris Karius dersom han gjør det bra i Besiktas. Det avslører James Pearce i Liverpool Echo.

Anfield-klubben har avtalt et toårig utlån av keeperen, der den tyrkiske klubben betaler 2,25 millioner pund for lånet.

Besiktas er imidlertid forpliktet til å kjøpe Karius for ytterligere 7,25 millioner pund i 2020 dersom visse prestasjonskrav innfris. Dette er ifølge Echo relatert til antall kamper Karius spiller for den tyrkiske klubben og at Besiktas kvalifiserer seg for spill i Europa.

Liverpool har også sikret seg 20% av et eventuelt videresalg av keeperen dersom overgangen blir gjort permanent.

Fortsatt i kamptroppen

Loris Karius er fortsatt en del av Jürgen Klopps tropp til kampen mot Crystal Palace i kveld, men det forventes nå at det blir Simon Mignolet som sitter på innbytterbenken som reserve for Alisson.

Dersom den toårige låneavtalen med Besiktas blir gjennomført kommer Karius til å signere en ettårig kontraktsforlengelse med Liverpool, med opsjon på et år nummer to dersom han returnerer til Anfield foran 2020/21-sesongen. Hans nåværende avtale utløper i juni 2021.

Mignolet ble for kostbar

Ingen klubber var villige til å betale Liverpool de 12 millioner pund som Anfield-klubben forlangte for Simon Mignolet, og det er grunnen til at Liverpool-ledelsen har bestemt seg for å gi slipp på Karius isteden.

Klopp mener også at Mignolets betydelige Premier League-erfaring og profesjonelle holdninger gjør belgieren til en bedre kandidat som reservekeeper for Alisson Becker enn Karius.

Besiktas har vært på søken etter en ny keeper etter at Fabri sluttet seg til Fulham i forrige måned. Opprinnelig ønsket de å hente Mignolet på lån, men Liverpool ville kun vurdere et salg av belgieren. Napoli var også interesserte i Mignolet, men de var heller ikke villige til å skrive en langtidskontrakt med 30-åringen og betale det Liverpool forlangte. Serie A-klubben endte isteden opp med å hente David Ospina fra Arsenal.

Besiktas rettet så blikket mot Karius isteden, og de to klubbene er nå altså blitt enige om en avtale.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]