Har en nesten skadefri tropp

Neil Critchley er optimist foran ligaåpningen i Premier League 2.

10. aug 2018 kl 11.01 Einar Kvande

Liverpool U23 tar fatt på en ny sesong i Premier League 2 i kveld, med bortekamp mot Brighton. Troppen har forberedt seg godt til sesongen, med blant annet en 9-10 dager lang treningsleir i Ungarn sammen med U18-laget.

– Vi fikk gjort masse arbeid både på treningsfeltet og i klasserommet, sier U23-manager Neil Critchley til Liverpoolfc.com.

Uavgjort i generalprøven

Sesongforberedelsene ble avsluttet med en generalprøve mot Paris Saint-Germain fredag for en uke siden. En kamp som endte 2-2.

– Det var en veldig god kamp i stekende sol. Det var ekstremt varmt, men vi gjorde en god kamp. Vi fortjente kanskje å vinne kampen, men forhåpentligvis tar vi med oss det positive fra den kampen inn i kampen mot Brighton.

Det er altså på sydkysten av England at Liverpool U23 sparker igang sesongen i kveld.

– Vi ser virkelig frem til det. Vi har hatt flere gode tester under preseason, så jeg tror vi er klare til sesongstarten. Vi har en tropp som er så godt som skadefri, noe som virkelig er en bonus. Det er ikke mange spillere som har stått over treninger under preseason.

– Vi forventer en tøff kamp i Brighton. De rykket opp i vår, så dette er deres første hjemmekamp i Premier League 2. Jeg er sikker på at de er spente på å møte oss. Vi må være på tå hev, og skal forsøke å få med oss poengene hjem.

Det handler om spillerutvikling

Dette er Critchleys andre sesong som manager for Liverpools U23-lag.

– Vi ønsker å se at spillerne utvikler seg. Vi forsøker å skape gode vaner som spillerne skal ha med seg resten av karrieren sin, og sette en viss standard for hvordan de både oppfører seg og trener.

– Når det gjelder Premier League 2- tittelen, så tror jeg vi kunne ha vunnet den i fjor om laget hadde vært det samme gjennom hele sesongen. Men vi må gjøre det som er riktig for spillerne. Jeg hadde ikke kunnet sove om natten om vi ikke hadde tatt avgjørelser som ikke var til deres beste.

– Det kan være vanskelig å håndtere en tropp og et lag som er i stadig endring. Vi konsentrerer oss ikke så veldig om motstanderen. Vi fokuserer på oss selv, og prinsippene vil ønsker å spille etter.

Kveldens kamp mot Brighton & Hove Albion spilles på Brightons AMEX Training Centre, og har avspark klokken 20.00. Du kan se kampen direkte både på LFCTV og LFCTV GO, hvor sendingen starter klokken 19.30.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]