– Trenger ikke å overtale spillere til komme til Liverpool

Jürgen Klopp håper at klubben kan ta det neste steget denne sesongen.

5. aug 2018 kl 21.42 Johannes Steen

Siden Jürgen Klopp kom inn dørene på Anfield for tre år siden, har det skjedd enorm utvikling i klubben. Liverpool har nådd tre store finaler, og sikret forrige sesong topp fire andre gang på rad for første gang siden 08/09.

Liverpool er tilbake som en av klubbene med høye forventninger både i Premier League og Europa, men Klopp er ennå ikke tilfreds.

– Jeg er fornøyd med hva vi har gjort, glad for at vi gjorde det, men det er ingenting å være stolt av, sier Klopp i et eksklusivt intervju med James Pearce i LiverpoolEcho.

– Jeg er en veldig positiv person, men selv jeg kan ikke si at å nå en finale er maks, for det er ikke det. Når vi er der, må vi vinne den.

– Det som virkelig er det positive er at det fortsatt er masse rom for forbedring og utvikling – det er hva vi går for.

Ønsker å vise toppnivået oftere

Troppen som sikret en fjerdeplass i ligaen og gikk hele veien til finalen i Champions League har denne sommeren blitt styrket med spillere for 170 millioner pund. Det er allmenn stor tro på at Liverpool vil ta nye steg denne sesongen.

– Vi tror på det, det er derfor vi gjør det. Vi tenker ikke på det konstant, vi bare forbereder oss til neste utfordring, sier Klopp.

Samtidig mistet man Phillipe Coutinho i januar, og Emre Can reiste til Juventus etter at kontrakten gikk ut etter sist sesong.

– Vi hadde et bra lag forrige år. Fra det laget vi startet med, mistet vi Emre Can og Phillipe Coutinho. Nå er Phil, om du vil, allerede glemt ettersom vi spilte et halvt år uten ham. Men på dette tidspunktet forrige sesong var han inne.

– Emre var en regelmessig starter – fysisk sterk, fotballklok, han spilte mange kamper. Men det er ikke sånn at du føler deg maktesløs. Vi har gjort noen skikkelig gode transfers. Jeg er veldig glad for hva vi har her.

Selv om troppen er styrket, understreker Klopp viktigheten av å få på plass kjemien og en sammenspilt tropp.

– Hva vi må gjøre nå er å nå et punkt hvor alt passer sammen. Bringe sammen alle kvalitetene til de nye spillerne med kvalitetene til de allerede etablert spillerne til det virkelig passer sammen, slik at vi kan si: «Nå kan vi ta det neste steget».

– Du kan ikke si at det neste steget er i morgen, men forhåptentligvis vil det bli i løpet av denne sesongen. Det neste steget for oss vil ikke være å forbedre vårt toppnivå, det vil være å spille den fotballen oftere.

– Phil var 100% her til han dro

Klopp hyller moralen i den sammensveisede gjengen, og hvordan man taklet bråket rundt Phillipe Coutinho som ville til Barcelona.

– Det startet i pre-season, vanskelige øyeblikk med «Phil-sagaen». Vi diskuterte det ikke mye, men alle visste om det, de visste hva som foregikk.

– Du har en god venn, men egentlig vil han dra. Hvordan de taklet det da, og gjennom sesongen da det fortsatt var tydelig at han ønsket, og sannsynligvis kom til, å dra, var så bra.

Selv om Coutinho ønsket seg bort forrige høst, spilte han en stor halvsesong for Liverpool, og bidro mye både i Premier League og i Europa.

– Phil også. Han var 100% her til han dro. Det var skikkelig kult og god læring for alle oss andre, sier manageren.

– Det er situasjonen vi er nødt til å skape igjen. Disse guttene må jobbe den samme retningen, skape den samme lagånden vi hadde forrige sesong, noe som var grunnlaget for alt vi oppnådde.

– Vi er tilbake blant topplubbene i Europa

Denne sommeren er det ikke hvem som helst Liverpool har hentet inn. Naby Keita, Fabinho, Xherdan Shaqiri og ikke minst Alisson er alle store navn i fotballverdenen, jaktet på av andre europeiske toppklubber.

– Vi er virkelig tilbake blant toppklubbene i Europa. Det er en stor prestasjon. Ingen er egentlig interessert i det, men det er det.

– Vi føler det når vi signerer spillere nå. Det er ikke slik at vi kommer og sier «Forresten, Liverpool er ikke så dårlige som aller sier og klubben eksisterer fortsatt, vi er fortsatt her.»

– Vi er på raderen nå for alle spillere i verden. De så oss forrige sesong, de så oss året før, de så hva vi gjorde. Det er mye lettere å overtale nå, faktisk trenger vi ikke å overtale dem.

– Med Virgil Van Dijk var det slik, med Naby var det sånn. Før det var det det samme med Sadio og Mo Salah.

– Med våre signeringer denne sommeren trengte vi ikke å lage en slags historie og si: «Dronningen kommer til Liverpool noen ganger og om du signerer for oss kan du møte henne!». Vi snakket bare om fotball – det var nok. Det er et godt tegn for oss. Nå må vi selvsagt fortsette på den måten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]