- Det blir stort for meg å lede ut Skottland i kveld

Andy Robertson har uttalt seg om det at han er blitt ny kaptein for Skottland, og hva han synes om sesongen 2017/18 i Liverpool.

7. sep 2018 kl 11.56 Torbjørn Flatin

- Det blir en stor ære, jeg vurderer det som noe av det største du kan oppnå som fotballspiller, sier Andy Robertson om det å lede ut Skottland som kaptein i kveldens privatkamp mot Belgia, i en podcast som nettsiden til det skotske fotballforbundet har laget. Kampen kan ses på TV2 Sumo fra kl 20.45.

- Jeg kan nesten ikke vente, det blir litt av et øyeblikk for meg og min familie.


Ung og ny kaptein

- Jeg hadde erfaring fra store kamper, jeg tror det kan ha vært en avgjørende faktor, forklarer venstrebacken på klubb og landslag om hvorfor han har fått kapteinsvervet..

- Det at jeg har spilt høyt profilerte kamper for Liverpool, inkludert det å spille i finalen i Champions League.


24-årige Andy Robertson ble valget til å bli ny kaptein på et landslag nord for grensen som er inne i noe av et generasjonsskifte. De skal møte Albania og Israel i UEFA Nations League, på nivå C hvor Norge også er.

- Ved starten på hver kvalifisering må målet være å komme seg til sluttspillet, selv om det er vanskelig. Sist Skottland var med i et sluttspill var helt tilbake til 1998.

- Jeg ønsker å gå foran som et godt eksempel ute på banen, men jeg har også vært i troppen noen år nå og hvis noen unge spillere behøver råd og vink så vil jeg være der.

Fremgang hos Liverpool

Du hadde en sterk og positiv utvikling hos Liverpool forrige sesong?
- Det tok tid før jeg greide å etablere meg på laget. En ting jeg slet med var å gå over fra mannsmarkering til sonemarkering, og hvordan vi skulle presse som et lag. Det er utrolig hvor effektivt det kan være med å starte kontringer på den måten. Jeg følte at etter hvert fikk jeg godt tak på det.

Du er ansett som en offensiv back?
- Jeg har spilt lenger fremme før, det kan ha noe med det å gjøre. Jeg kan også spille i en posisjon lenger oppe på banen, men jeg foretrekker å spille back. Da kan jeg fortsatt gå fremover, men jeg kommer bakfra som jeg trives med. Jeg elsker også å være en forsvarer, som når alt kommer til alt er min hovedoppgave når jeg er venstreback.

Hva med fremtiden i Liverpool?
- Først og fremst ønsker jeg å bygge videre på det jeg gjorde forrige sesong. Det var fantastisk å spille finale i Champions League, selv om du drømmer om å gjøre det igjen og da vinne. I hovedsak er jeg veldig fornøyd med hva som skjedde sist sesong for meg personlig og ønsker å kunne gjenta det, og helst utvikle meg enda litt mer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]