Keita har forståelse for rotasjonen

Midtbanespilleren startet de tre første kampene men ble plassert på benken mot Leicester.

11. sep 2018 kl 10.11 Arild Skjæveland

Naby Keita startet mot West Ham, Crystal Palace og Brighton, men ble plassert på benken mot Leicester City i Liverpools forrige ligakamp. Han kom inn og spilte de siste 20 minuttene i 2-1 seieren på King Power Stadium.

– Konkurranse om plassene på midtbanen vil bare hjelpe laget. Manageren vil ta valget, og jeg er sikker på at han vil velge de spillerne som passer best for hver kamp som de kommer. På den måten vil alle gjøre sitt beste over hele sesongen, og det vil få det beste ut av alle, sier Naby Keita i et intervju med Liverpool FC Magazine.

Finner seg til rette

23-åringen føler at han har funnet seg til rette i klubben.

– Premier League er en tøff liga, og jeg er motivert for å spille her. Det er en attraktiv liga. Jeg har blitt fortalt fra mange at det tar tid for utenlandske spillere å komme til Premier League. Det tar tid å finne seg til rette, alt etter omstendighetene, sier han.

– Det å spille i Premier League kan være vanskelig, men jeg er veldig motivert for å spille her. Ikke bare for meg selv og for lagkameratene, men for klubben. Alle rundt meg har vært veldig støttende, så jeg gjør alt jeg kan for å finne meg til rette i laget raskt.

Keita har scoret 37 mål på de siste fire sesongene for RB Salzburg og RB Leipzig. Foreløpig har han ikke kommet på scoringslista for sin nye klubb.

– Først av alt er jeg en lagspiller, og tenker alltid på laget først, sier han.

– Premier League er veldig annerledes fra de andre ligaene jeg har spilt i, og alle vet at det er tøft, men jeg skal gjøre mitt beste for å slå mine personlige rekorder. Dersom jeg scorer åtte mål en sesong, er målet mitt å score ni mål sesongen etter. Sånn er innstillingen min, sier Keita.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]