Må unngå bakrus etter Champions League-triumfen

Liverpool hadde problemer med å få gode resultater etter sine Champions League-kamper forrige sesong. Det er Joe Gomez opptatt av at de røde må unngå denne gangen.

21. sep 2018 kl 09.52 Einar Kvande

Etter den flotte seieren over Paris Saint-Germain tirsdag kveld, er det i helgen tilbake til brød og smør - nemlig Premier League - for Liverpool.

Den overgangen er ikke alltid like enkel, noe Liverpools resultater etter Champions League-kamper forrige sesong vitner om.

Blant annet spilte Liverpool uavgjort mot Newcastle, Burnley og Stoke. Det ble også uavgjort i to kamper mot Everton og i en av kampene mot Chelsea. I tillegg ble det tap mot Manchester United, Tottenham og i den andre kampen mot Chelsea.

Fra og med gruppespillet var det bare kampene mot West Ham og Bournemouth som ble vunnet etter Champions League-runder.

Viktig å fortsette på samme måte

I morgen er det Southampton som gjester Anfield etter at Liverpool har triumfert i Champions League i midtuken, og Joe Gomez er opptatt av at de røde ikke må gå i samme fella som i fjor.

– Som lag har vi fått en god start denne sesongen. Dersom noen hadde sagt i sommer at vi ville vinne våre seks første kamper, hadde vi helt klart tatt det, sier Gomez til Liverpoolfc.com.

– Starten på sesongen har vært en god opplevelse for oss. Nå må vi fortsette på samme måten, og fortsette fremgangen. Det er hva topplag gjør. Vi kan aldri bli helt fornøyde. Vi kan ikke begynne å tenke på at vi har vunnet noen kamper, og at vi dermed har fått et slags pusterom. Vi må stå på videre, og gi alt hver eneste uke. Vi ønsker å slå alle lag vi møter, fortsetter midtstopperen.

– Vi må bare fortsette slik vi har begynt. Vi har mange karer i garderoben som vil sørge for at vi ikke hviler på laurbærene. Vi har Hendo og Millie, og mange flere, som vil minne oss om dette hver uke. De vil sørge for at vi forblir prinsippfaste, og står på videre.

– PSG har vi nå lagt bak oss. Vi fikk det resultatet vi ønsket oss, og tok de tre poengene. Det er bra. Nå handler det om neste kamp. Alle kamper er viktige i Premier League, og tre poeng står på spill også mot Southampton. Det er de vi ønsker oss.

Tar ikke av

Gomez har fungert svært godt i tospann med Virgil van Dijk i Liverpools midtforsvar i de seks første kampene. 21-åringen mister ikke bakkekontakten av den grunn.

– Det har vært ganske enkelt å spille sammen med ham egentlig. Men jeg skal ikke ta helt av. Jeg blir ikke for opprømt når det går bra, og ikke for deprimert når det går dårlig. Jeg forsøker å opptre balansert.

– På grunn av mine egne erfaringer vet jeg at jeg er heldig som får drive med det jeg gjør hver dag. Livet sett under ett er jeg heldig som får ha den jobben jeg har. Derfor handler det om å ikke ta noe for gitt, og tenke på at jeg har oppnådd ditt eller datt. Jeg er fortsatt ung, og har mye å lære.

– Manageren tar også grep. Han er klar over hvordan vi er som mennesker, og vil ikke la det skje at vi tar av.

– Det er imidlertid hyggelig at vi har fått en god start. Men det er tidlig i sesongen, og det er mye arbeid som gjenstår. Vi må fortsette utviklingen, ta en kamp om gangen, og ikke se for langt frem.

– Akkurat nå trenger vi ikke å se lenger frem enn til helgen, og deretter til neste kamp. Vi trenger ikke å studere det store bildet så mye. Vi må bare nyte reisen slik den er, og ta med oss det vi kan. Jeg lærer noe hver dag, og det er hva jeg ønsker å gjøre. Det er fortsatt mye som gjenstår.

Tøffe kamper i Premier League

Etter seks seiere av seks mulige, feiende flott angrepsspill og solid forsvarsspill, er det imidlertid ikke til å unngå at optimismen råder blant supporterne.

– Hver eneste kamp i Premier League er en test, men kampene er alle ulike. I helgen spilte vi i et toppoppgjør mot Tottenham, da de vil være et av lagene som vil være med å kjempe om tittelen.

– Vi fikk med oss poengene fra Palace, som var en ganske tøff kamp, så det er disse to kampene jeg vil trekke frem så langt i sesongen, og hevde at de er de beste resultatene ved at vi har klart å hale i land seieren.

– Det er viktig å vinne slike kamper. Alle lag som kjemper om tittelen vil få slike tøffe bortekamper i løpet av sesongen. Det er grunnen til at jeg trekker frem Palace-kampen, fordi vi klarte å få et mål mot slutten, etter at vi hadde blitt satt under press i en periode. Den kampen kunne fort ha endt uavgjort, men vi klarte å dra i land seieren.

– Vi må gjøre dette i mange kamper denne sesongen. Vi kommer ikke til å knuse lag i alle kamper, så vi må klare å håndtere presset, være kompakte defensivt og ro i land trepoengere. Det kommer til å bli en viktig egenskap.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]