– Om jeg måtte dra for å spille førstelagsfotball, hadde jeg dratt

Rhian Brewster innrømmer at han vurderte andre alternativer før han signerte proffkontrakt med Liverpool.

3. sep 2018 kl 17.07 Johannes Steen

På vårparten i år var det lenge knyttet usikkerhet rundt Rhian Brewster. Han var på ungdoms-kontrakt i Liverpool, og ble hyppig linket til tysk fotball. Liverpool kjempet med nebb og klør for å beholde stortalentet, og avlyste blant annet en vennskapskamp mot Borussia Mönchengladbach i protest mot at den tyske klubben hadde kontaktet Brewster uten å gå via Liverpool FC.

Sagaen endte med at 18-åringen til slutt signerte sin første proffkontrakt med Liverpool, men han innrømmer at han vurderte andre alternativer nøye.

– Ja jeg gjorde det, fordi jeg ville spille førstelags-fotball. Om det betydde å dra, så ville jeg dratt. Men jeg følte det var riktig å bli i Liverpool og bevise at jeg er god nok til å spille for førstelaget, forteller han til FourFourTwo.

Brewster har vært ute med skade siden han landet forkjært i en U23-kamp mot Manchester City for over 8 måneder siden.

– Jeg håper å få debuten min og spille en god del denne sesongen. Jeg har vært skadet siden januar. Det har vært hardt, men Alex Oxlade-Chamberlain har hjulpet meg imens vi har hatt rehablitering sammen, og manageren har integrert meg med førstelaget selv om jeg har vært skadet.

Spurte hvem Jürgen Klopp var

Allerede i 2016 viste Jürgen Klopp at han så potensialet i Rhian Brewster da han inviterte den da 16 år gamle angriperen til å trene med førstelaget. Sent samme år inkluderte Klopp unggutten i en treningskamp, der han scoret hat-trick.

Støtten fra Klopp har betydd mye, innrømmer han. I 2017 spilte Brewster en viktig rolle da England U17 vant VM, og han vant gullstøvelen etter å ha blitt toppscorer med åtte mål. Det gikk ikke ubemerket hos Jürgen Klopp.

– Han tekstet meg gjennom U17-VM, deretter ringte han meg etter at vi vant for å gratulere, forteller Brewster, som først ikke skjønte hvem som sendte meldingene.

– Den første gangen han tekstet meg, tenkte jeg «hvem er dette? Jeg kjenner én JK og det er Jürgen – det kan ikke være sant!"

– Han svarte: «Det er sjefen», og ba meg om å lagre nummeret hans. Da skjønte jeg at, wow, han bryr seg!

Rhian Brewster var i utgangspunktet forventet å være tilbake i september, men uttalte i sommer til klubbens offisielle nettside at han venter å være tilbake for fullt rundt jul.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]