– Vi er ikke i form ennå

Andy Robertson lover at Liverpool-spillerne har et ekstra gir de fortsatt ikke har tatt i bruk.

3. sep 2018 kl 14.35 Einar Kvande

Liverpool har startet sesongen med fire strake seiere, og topper dermed Premier League-tabellen på bedre målforskjell enn Chelsea og Watford. De helrøde har scoret ni mål, og har sluppet inn bare ett.

– Jeg tror det er mer i vente fra oss. I de siste tre kampene har vi nok ikke spilt opp mot vårt beste, så vi har fortsatt en del å jobbe med. Dersom vi klarer å bli enda bedre blir det spennende å se hva som skjer, siteres Andy Robertson av Goal.com.

– Vi har noen viktige kamper foran oss, men akkurat nå tror jeg spillerne er mest opptatt av de kommende landskampene. Noen vil få en pause, og når vi kommer tilbake har vi selvsagt den store kampen mot Tottenham, fortsetter venstrebacken.

Hadde målgivende

Robertson la den målgivende pasningen som Sadio Mané satte i mål da Liverpool tok ledelsen i Leicester.

– Jeg synes vi startet kampen veldig bra. De første 20 minuttene klarte ikke Leicester å håndtere oss, og vi burde ha ledet både 2-0 og 3-0.

– Men etter det slet vi litt. Jeg tror Leicester begynte å presse litt høyere, og vi klarte ikke å få fatt i ballen. Det lignet litt på kampene mot Palace og Brighton. Det er viktig å vinne kamper som dette. Mot Leicester gjorde vi flere ting som var veldig bra, og så var det en del ting som ikke var så bra. Men alt handler om poengene. Vi har 12 poeng av 12 mulige. Vi kan ikke be om mer.

– Vi visste det ville bli tøft. Leicester har et veldig godt lag, og har fått en god start på sesongen. Derfor visste vi at det ville bli vanskelig. Heldigvis tok vi vare på sjansene til riktig tid i første omgang. I andre omgang handlet det om å holde stand, og heldigvis klarte vi det.

Bagatelliserer tabben til Alisson

Leicesters mål kom etter en kjempebrøler av Liverpool-keeper Alisson Becker. Men Robertson nekter å rette noen pekefinger mot brasilianeren.

– Jeg tror det ble gjort et par feil i forkant av dette, og vi burde kanskje ha slått ballen i bakrom to eller tre ganger istedet for å gå bakover. Til slutt ble Alisson satt under press, og han prøvde en Cruyff-finte som ikke gikk helt som den skulle.

– Jeg tror han lærte en lekse av dette, og tok ikke flere sjanser i kampen. Han er en kar med selvtillit, og han gjorde 2-3 gode redninger. Vi fokuserer på det, og glemmer den lille hendelsen. Han venner seg til Premier League, og så lenge han fortsetter å gjøre redninger vil vi være fornøyd.

– Vi sto alle imot presset. De fikk et par frispark mot slutten, men store Harry Maguire var offside begge gangene, for vi holdt linja godt, og var ikke redde for å sette den høyt i banen. Det er nøkkelen, for man vet hvor god Harry er i lufta. Guttene var strålende.

– Vi er fornøyd med at vi får gjøre jobben vår i det stille. Vi hadde selvsagt likt å holde buret rent, men dette var det første målet vi har sluppet inn. Vi hadde takket ja til dette da sesongen startet, at vi bare har sluppet inn ett mål på de fire første kampene. 12 poeng. Nå reiser vi på landskamper, og gleder oss til å komme tilbake.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]