£200M i økte lønnsutgifter

Nye kontrakter for åtte spillere i 2018 gjør ingen kjøp i januar mer forståelig.

24. jan 2019 kl 20.30 Torbjørn Flatin

Minst åtte spillere i Liverpools førstelagstropp har signert nye avtaler som binder dem til Anfield fram til 2023 eller 2024.

Dette er Roberto Firmino, Mohamed Salah, Sadio Mané, Jordan Henderson, Joe Gomez, Andy Robertson, Trent Alexander-Arnold og Rhian Brewster.

Ifølge velinformerte Paul Joyce i The Times medfører dette totale utgifter i størrelsesorden mellom £150M og £200M. Det kan også være prestasjonsavhengige klausuler som da ikke er iberegnet.

Store utlegg

Det er ikke ventet at Jürgen Klopp vil hente noen nye spillere før transfervinduet løper ut i slutten av denne måneden. Manageren har gitt uttrykk for at han er veldig fornøyd med sin nåværende tropp og selv om spillere i avgang vil kreve oppgradering av stallen kan en se for seg at man de neste vinduene vil nøye seg med 2-3 store kjøp i aktuelle posisjoner.

Virgil van Dijk, Alisson Becker, Naby Keita, Fabinho og Xherdan Shaqiri kostet om lag £250M, men £200M er hentet inn gjennom salg av Philippe Coutinho, Danny Ward, Dominic Solanke og Danny Ings når Southampton signerer spissen permanent for £20M ved sesongslutt.

I tillegg er man i full gang med å utvide og fornye anlegget i Kirkby, hvor førstelaget vil komme og bruke det samme treningsanlegget fra sommeren 2020. Dette er en utgiftspost beregnet til £50M.

Fortsatt ungt lag

I realiteten har Jürgen Klopp nå alle sine nøkkelspillere på lange kontrakter, og kan planlegge i fred og ro de neste sesongene.

De fleste av disse spillerne er også i midten av 20-årene og vil ventelig bidra på et lag som har alle muligheter til bare å bli bedre og bedre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]