REDNING:  Alisson Becker redder over åtte av ti skudd han får mot seg.

Alisson slipper inn færrest mål i Europa

Alisson har løst Liverpools keeperproblem. Nå slipper han inn færrest mål per kamp i topp fem ligaene i Europa.

Tallene snakker for seg selv. 21 kamper, 12 av disse uten baklengs mål. 10 innslupne mål i Premier League denne sesongen. Og i kampen mot Manchester City slapp han inn mer enn ett mål i en ligakamp for første gang i Liverpool-drakt.

Han har, sammen med resten av forsvaret, vært en stor grunn til at Liverpool befinner seg der de gjør for øyeblikket, på toppen av Premier League tabellen.

Store sjanser

Med ti baklengsmål på 21 kamper slipper Alisson inn 0.48 mål per kamp, minst av samtlige keepere i de fem store ligaene i Europa. Dette ifølge tall fra whoscored.com.

Slike tall kan likevel skjule noe av sannheten. Jo færre skudd man får mot seg, jo mindre sjanse er det for at man slipper inn mål. Når man ser på redninger per kamp befinner brasilianeren seg under gjennomsnittet, som er på 3.04 redninger per kamp, med sine 2.29.

Men selv om man ikke har mange skudd å ta seg av, så kan de få man får mot seg være på store sjanser. Dette har Opta ført en statistikk over. På denne statistikken over redninger på skudd der det er forventet at spissene vil score har Alisson reddet 9 av 14.

TRYGGE HENDER  Alisson sine hender har vært trygge siden han kom til Liverpool i sommer. Særlig på store sjanser viser han seg fra sin beste side.

Dette fører ham opp på andreplass over redningsprosent på store sjanser, bare slått av Getafes David Soria.

Høyest redningsprosent

Han har også den høyeste redningsprosenten av målvaktene i topp fem ligaene, da han redder 84.2% av skuddene han får mot seg. Til sammenligning ligger Atletico Madrids Jan Oblak på tredjeplass, med en redningsprosent på 80.4%.

Ingen målvakter i disse ligaene har klart å matche Alisson sine 12 rene bur heller. Nærmest ham i Premier League følger mannen som tok over som verdens dyreste keeper etter Alisson, Kepa Arrizabalaga, med 10. Dermed har den brasilianske sisteskansen skaffet seg et lite forsprang i kampen om Premier Leagues Golde Glove pris.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
21.03.2019 kl 21:41

To røde på scoringslisten da Nederland startet med storseier

Både Virgil van Dijk og Gini Wijnaldum scoret.

+
21.03.2019 kl 20:17

Porto senker prisene etter dialog

Årets kvartfinale blir mye billigere enn først meldt for de reisende i borteseksjonen.

+
21.03.2019 kl 19:35

– Vi må ikke tenke på hva som skjedde forrige sesong

Iker Casillas tror laget hans har en god sjanse til å nå semifinalen.

+
21.03.2019 kl 19:18

– Rangers bør sikre seg Ryan Kent permanent

22-åringen imponerer i Skottland.

+