– Det er ikke enkelt for meg

Simon Mignolet opplever det å være andrekeeper i Liverpool som vanskelig.

6. jan 2019 kl 11.42 Einar Kvande

Det er opplest og vedtatt at Simon Mignolet får sin andre kamp for Liverpool for sesongen, når de røde gjester Wolverhampton i FA-cupen i morgen kveld. Belgieren innrømmer at det er tungt å være benkesliter, bak Alisson Becker i keeperkøen.

– Selvsagt er det ikke enkelt. Jeg har snakket om dette før også. Det er ikke slik du ønsker at det skal være. Men laget gjør det bra, og du prøver bare å hjelpe laget etter beste evne, sier Mignolet til Liverpoolfc.com.

Aksepterer situasjonen

– Jeg er bak Alisson, som er en veldig god keeper. Han er trolig en av de fem beste målvaktene i verden, om ikke den beste. Derfor forstår du det, og aksepterer det, sier belgieren om det valget som Jürgen Klopp har tatt.

– Vi forsøker å arbeide hardt, og vi går meget godt overens, begge to. Jeg kan lære av ham, og han kan lære av meg. Vi prøver bare å jobbe så hardt som vi kan.

– Dette handler ikke bare om keeperne, men også at jeg må være klar dersom noe skjer og laget trenger meg. Derfor har jeg jobbet hardt hver dag, så jeg er klar når sjansen kommer, og det blir bruk for meg.

– Det er ikke enkelt. Mentalt er det spesielt vanskelig. Men jeg prøver å fokusere etter beste evne. Det er egentlig det eneste jeg kan gjøre.

– En naturlig keeper

Alisson Becker har holdt buret rent i 14 av 27 kamper for Liverpool. Bare Paris Saint-Germain har holdt buret rent hyppigere i de fem største ligaene i Europa.

– Alisson er rett og slett en naturlig god keeper. Han har talent, og alt kommer naturlig for ham, noe som gjør ham til en veldig spesiell keeper. Han trenger egentlig ikke tenke på noe. Alt flyter for ham, og det gjør det enkelt for ham å stå i mål, lyder Mignolets vurdering av konkurrenten.

– Han er Brasils landslagskeeper foran keeperen til Manchester City, og det sier i grunnen det meste. Han gjør det veldig bra for laget, og jeg kan bare lære av ham.

KOMPISER OG KONKURRENTER:
KOMPISER OG KONKURRENTER:  Simon Mignolet forstår og aksepterer at Alisson Becker er Jürgen Klopps førstevalg mellom stengene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]