– Agenter ga oss navn, og så nevnte noen Lonergan til Michael Edwards

John Achterberg forteller hvordan det kom i stand at en frigitt keeper fra Middlesbrough ble del av Liverpools førstelagsstall.

11. okt 2019 kl 08.12 Arild Skjæveland

Det var litt av en overraskelse da plutselig Andy Lonergan var med i troppen, og med på klubbens USA-turné. Etter å ha blitt frigitt fra Middlesbrough, og etter en lang karriere i lavere divisjoner, spilte han for den regjerende Champions League-mesteren i sesongoppkjøringen.

– Det var en periode der agenter ga oss navn, og så var det noen som nevnte ham for Michael Edwards. Vi tenkte ikke å kjøpe en ny keeper, men det var litt tynt ettersom Kamil Grabara ble lånt ut til Huddersfield, Alisson var på ferie på Caoimhin Kelleher brakk hånden, så vi var tynt besatt, sier keepertrener John Achterberg i et intervju med Liverpool Echo.

– Andy sa til klubben at han ville komme uten kontrakt for å trene og holde formen, og det var vinn-vinn for både oss og ham, forteller han.

Fikk kontrakt

Etter å ha stått i pre-season, var planen at han skulle finne seg en ny klubb.

– Han jobbet hardt, kom i form, og ventet på at noe skulle skje et eller annet sted. Han hadde noen muligheter for å finne seg klubb, men det skjedde ikke, så han ble og trente med oss. Så ble Alisson skadet, og Simon Mignolet skulle dra. Det skjedde på én uke.

– Da var vi veldig tynt besatt. Vi så på hva som var tilgjengelig ettersom overgangsvinduet var stengt, og Andy hadde gjort det veldig bra.

– Han spile i noen kamper, og gjorde det bra. Dersom vi skulle hente inn noen som ikke hadde trent med oss, så måtte de veldig raskt komme inn i det. Andy hadde trent med oss, og var det allerede. Det ga mening å beholde ham, og han har hjulpet oss. Han er en fin fyr som har passet godt inn.

Lonergan fyller 36 år senere denne måneden, og er den eldste i Liverpools førstelagsstall.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]