Denne gang får Klopp god tid til å forberede laget

Nesten alle er tidlig tilbake på Melwood. Liverpool har god statistikk etter landslagspauser.

14. okt 2019 kl 08.32 Arild Skjæveland

Liverpool har vunnet åtte strake ligakamper i årets sesong, og vil tangere Chelseas Premier League-rekord dersom de skulle vinne på Old Trafford på søndag.

Ifølge Liverpool Echo er dette den 17. landslagspausen siden Jürgen Klopp tok over som Liverpool-manager. Han har bare tapt den første kampen etter landslagspause én av 16 ganger til nå - det var i 2017/18, da de helrøde tapte 5-0 på Etihad Stadium etter at Sadio Mané ble utvist. Liverpool var fullt på høyde med de lyseblå frem til utvisningen.

Dette er tredje gang en møter Manchester United like etter en landslagspause. De to forrige gangene det har skjedd under tyskeren, har det endt 0-0 på Anfield.

Full tropp tidlig

I forrige landslagspause spilte Liverpool allerede 13.30-kampen på lørdagen, og hadde lite tid til forberedelser. Fabinho og Roberto Firmino kom sent tilbake til Melwood, etter å ha spilt kamp så sent som onsdag morgen i USA.

Denne gang blir det annerledes.

Avspark på Old Trafford er kl. 17.30 på søndag, og Klopp vil ha mye bedre tid til å drille laget foran møtet med Ole Gunnar Solskjærs United.

Mohamed Salah har ikke vært på landslagsoppdrag, og Sadio Mané var ferdig med sin kamp i Singapore allerede torsdag. Fabinho og Firmino kunne starte reisen tilbake fra Singapore i går.

Virgil van Dijk og Gini Wijnaldum spilte sin siste kamp på søndag. Det samme gjorde Dejan Lovren, Andy Robertson og Divock Origi.

Jordan Henderson, Joe Gomez og Trent Alexander-Arnold spiller borte mot Bulgaria i kveld.

Alisson Becker kan være aktuell for å starte sin første kamp siden sesongpremieren, og vil få en full ukes trening. Dersom han ikke blir klar, er Adrian klar til nok en kamp i mål etter å ha besøkt Sevilla i landslagspausen. Joel Matip har stått over de to siste kampene, men er forhåpentligvis frisk igjen, og er ikke lenger involvert med landslaget. Det er heller ikke James Milner, som ble helten mot Leicester.

Også Naby Keita og Adam Lallana har sluppet å spille landslagsfotball.

Manchester United - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]