«Dyson» i faresonen

Fabinho må holde seg i skinnet mot Aston Villa til helgen.

28. okt 2019 kl 17.36 Arild Skjæveland

Fabinho spilte en helt fantastisk kamp på midtbanen mot Tottenham, og ser bare bedre og bedre ut sentralt på Liverpools midtbane.

I intervjuet med LFCTV etter kampen kalte Jürgen Klopp ham bare for «Dyson» - den verdenskjente støvsugerprodusenten.

– Med «Dyson» sentralt på midten. Han var på riktig plass for alle baller defensivt. For en kamp han spilte - helt utrolig!, var managerens ord.

Fire gule kort

Brasilianeren har enda ikke tapt i en Premier League-kamp han har startet, og har vært involvert i samtlige ti ligakamper denne sesongen.

Problemet er bare at han pådrar seg en del gule kort, og det kan gi Klopp et dilemma til helgen. Han står med fire gule kort, og ettersom han ikke fikk kort mot Spurs, vil han være tilgjengelig igjen mot Aston Villa.

Skal han sette ut sin mest betrodde midtbanespiller for å være sikker på at han er tilgjengelig mot Manchester City som venter i neste kamp?

Ligacupen teller ikke

Dersom Fabinho hadde fått det gule kortet mot Spurs, er det ikke slik at han ville stått over onsdagens ligacupkamp mot Arsenal. De reglene ble endret før 2018/19-sesongen, så gule kort en får i cupturneringene har ikke betydning for ligaen, og motsatt.

Forskjellen er dersom en spiller får det røde kortet, slik Fernandinho fikk for Manchester City i helgen. Det at han ble utvist gjør at han står over neste kamp, som er i ligacupen, heller enn i helgens ligakamp. Begge oppgjørene er mot Southampton, og det er liten tvil om hvilken som har størst betydning slik situasjonen er nå.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]