– For et år siden trodde jeg at jeg skulle dø - nå spiller jeg foran 30 000 mennesker

For Jose Enrique er det ekstra spesielt å være med på legendekampene med Liverpool.

13. okt 2019 kl 11.44 Arve Vassbotten

– For et år siden hadde jeg en svulst i hodet, og jeg trodde at jeg skulle dø. Nå er jeg her og spiller foran 30000 mennesker, sa Jose Enrique til Liverpoolfc.com etter legendekampen mellom Rangers og Liverpool på Ibrox på lørdag.

– Jeg er taknemmlig og glad for å være en del av dette, sa han etter kampen Liverpool vant 3-2.

Den tidligere venstrebacken, som spilte for Liverpool mellom 2011 og 2016 hadde en sjelden type svulst i hjernen som måtte opereres i fjor sommer.

Vanskeligste perioden i livet

Svulsten ble oppdaget etter en intens hodepine hvor han etter hvert mistet synet på det venstre øyet. Etter en vellykket operasjon fulgte måneder med behandling og opptrening.

– Det er utrolig. Det har vært en veldig vanskelig tid, sannsynligvis den vanskeligste perioden i mitt liv, sa 33-åringen.

– Det å ta på seg denne drakten igjen, for min klubb - jeg føler at dette er min klubb - og spille 90 minutter igjen med dette laget er fantastisk, sa Enrique.

Dette var ikke første gangen han spilte med legendelaget etter at han kom tilbake fra sykdommen. I sommer var han med mot Borussia Dortmund i Hongkong.

– Den 12. juni vil det være ett år siden operasjonen. Så året etter er her jeg, i live, og kan spille fotball. Jeg er veldig glad for det, sa han etter den kampen.

Tung avslutning

Enrique kom til Liverpool fra Newcastle for 7 millioner pund i 2011. Etter to gode sesonger, var han mye skadeplaget og fikk bare 12 ligakamper de siste tre sesongene.

Før han ble frigitt fra klubben sommeren 2016 var han lenge ute i kulden, og trente utenfor laget sammen med Mario Balotelli og Fabio Borini. Han spilte 99 kamper for Liverpool.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]