Press for at dommerne likevel skal bruke VAR-skjermene

Premier League kan være i ferd med å gå tilbake på valget sitt om å la VAR-monitorene stå ubrukt.

28. okt 2019 kl 23.45 Arild Skjæveland

I neste måned skal Premier League-klubbene møtes, og bruken av VAR kommer til å stå på agendaen. Det rapporterer Martyn Ziegler i The Times.

Til nå har 26 avgjørelser på 100 kamper blitt endret etter bruk av VAR, men ingen av dem etter at dommeren selv har sett igjen situasjonen på VAR-monitorene.

Det kan det bli endring på når klubbene møtes i London 14. november.

Press for endring

Premier League har tatt et valg om at dommerne ikke skal se igjen situasjonene på en VAR-skjerm, slik det ble gjort i VM og i andre ligaer. Dette for å få bedre flyt, og at det skal ta mindre tid.

Problemet har vært at svært få situasjoner har blitt omgjort, fordi man etter konsultasjon med VAR har kommet frem til at det ikke er en «åpenbar feil».

Bruken av monitorene var også tema da klubbene møttes i september, men det ble knapt diskutert. Denne gang blir det annerledes.

– Det er kanskje ti klubber nå som har vært involvert i VAR-situasjoner, som føler at dommeren ville tatt en annen avgjørelse dersom han selv så på situasjonen. Det kommer til å være et stort press for at dommerne nå skal ta i bruk monitorene, og spesielt dersom det blir avgjørende for en kamp. Jeg tror vi seriøst vil vurdere å gjøre en endring, sier en klubbformann til The Times.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]