Carragher med tydelig beskjed til Alexander-Arnold

Den tidligere Liverpool-stopperen roser backen, men mener han kan forbedre én del ved spillet sitt.

26. nov 2019 kl 16.59 Kenneth Baraas

Liverpool virket ikke helt påskrudd mot Crystal Palace, spesielt i førsteomgangen, men det var også ting som kunne vært gjort bedre i de siste 45 minuttene.

Blant annet Trent Alexander-Arnold sviktet i noen situasjoner, ved å slå bort ballen og være på etterskudd i markeringene.

Det skal sies at høyrebacken har vært en av de beste spillerne til Liverpool denne sesongen, og er kanskje lagets fremste kreative kraft fremover i banen. Og leverte også viktige bidrag i helgens kamp, men likevel har Carragher noe han mener Alexander-Arnold kan forbedre seg på.

– Liverpool var ikke fantastiske, og du kan si det var en heldig seier, men dette er faktisk den sjette gangen denne sesongen hvor Liverpool vinner 2-1, sier Carragher til Sky Sports, før han retter fokus mot Alexander-Arnold.

Returløp

– Men mitt største problem med Trent akkurat nå, er at han ikke spurter tilbake. Han jogger.

– Jeg tror hvis han hadde kommet seg raskt tilbake, så kunne han avverget målet til Palace. Men på grunn av mangelen på instinktet om å spurte tilbake, så blir det utligning.

Alexander-Arnold tapte en duell mot Wilfried Zaha, som startet inne på banehalvdelen til Palace, før Palace-spilleren spilte videre til Christian Benteke, som fikk god tid på Liverpools høyreside.

Der mener Carragher at 21-åringen burde vært på plass, for å tvinge Benteke til å spille en annen pasning enn den som ledet til scoringen.

– Jeg har sett det mange ganger nå. Jeg vet ikke om det er noe Klopp snakker med ham om. Det var det målet i fjor mot Arsenal, hvor vi gikk gjennom en nøyaktig lik situasjon.

– Arsenal scoret, og kampen endte 1-1. Det er akkurat som om han jogger tilbake og tenker at dette ikke er hans problem.

Velfortjent ros

Carragher avslutter med å hylle Liverpools unggutt.

– Men hvorfor er han på laget? Det innlegget. Det er et briljant innlegg som tvinger fram corneren, som han spurter for å ta, før han legger den på hodet til Van Dijk, og der er vinnermålet.

– Ja, det er ting han må forbedre, men du tar likevel aldri Trent ut av laget.

– Han er Liverpools mest kreative spiller, men enkle ting som å spurte tilbake må han få på plass, avslutter Carragher i sin analyse.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]