– De aller beste spillerne i verden får bare to til tre uker fri hele året

Klopp uttrykte nok en gang sin misnøye med det tette kampprogrammet på dagens pressekonferanse.

1. nov 2019 kl 17.09 Jens Hapnes Rege

I lys av problematikken som oppstod ved at Liverpool tok seg videre til kvartfinalen i ligacupen har Klopp nok en gang uttalt seg kritisk om det tette kampprogrammet.

Liverpool skal spille 15 kamper fra og med lørdagens kamp til møtet med Sheffield United 2. januar, som medfører omtrent en kamp hver fjerde dag. I tillegg skal laget gjennomføre en belastende reise til Qatar for å delta i VM for klubblag.

Kritikk av turneringer

Klopp var nøye med å påpeke at han ikke likte å snakke om kampprogrammet, ettersom det skaper irriterende overskrifter, før han la ut om overbruken av spillere.

– Det er åpenbart at det er for mye. Alle involvert i spillet vil fortelle deg det, svarte han på spørsmål om den store mengden kamper.

Videre sier han at dersom man ser på terminlisten så ser det ok ut, men at det må gjøres noe med programmet etter jul.

– Etter et veldig tett program i julen har de to semifinaler i Carabao Cup. Det er lett å si at «hvis dere vil beholde konkurransen, hvorfor ha to semifinaler?» Etter det kommer FA-Cupen i februar, mars og april med enda flere kamper.

– På toppen av det hele bestemmer UEFA seg for å opprette Nations League, som sørger for enda flere kamper på høy intensitet for spillerne, fortsetter den tyske treneren.

GRUNN TIL BEKYMRING?
GRUNN TIL BEKYMRING?  Det kommende kampprogrammet medfører stor belastning for spillerne.

Ødelegger spillerne

52-åringen sier videre at det ikke er hans problem med det internasjonale programmet, men at han er bekymret for spillerne.

– Vi må se på hvorfor de beste spillerne ikke kan være på det høyeste nivået så lenge vi ønsker og hvorfor de får stygge skader.

Tidligere har flere vært kritiske til Klopps klaging på det tette kampprogrammet, og ment at han selv bestemmer hvor stor stall han har. Også denne problemstillingen svarer han på i tiraden.

– Folk sier at «du trenger en større stall», men spillet er ikke laget for større staller. Vi kan ikke ha en stall på 40 stykker og sende halvparten på ferie til januar. Det er ikke slik det funker, svar Klopp om stallproblematikken.

– De aller beste spillerne i verden spiller i de beste konkurransene og får to til tre uker fri hele året, fra en fysisk krevende jobb med tilhørende stort press.

Liverpool har så langt sluppet unna de verste skadeproblemene, men de ansatte som arbeider bak kulissene for å holde spillerne friske må legge inn et stort arbeid i den kommende perioden. Spillernes fysiske helse og evne til å restituere vil bli testet.

– Vi må spille disse kampene, og vi skal spille dem med alt vi har. Men noen må tenke over hvor mange kamper vi må spille, sier Klopp avslutningsvis i det lange svaret.

Liverpool møter Aston Villa klokken 16.00 lørdag. Oppgjøret sendes på TV2 Sport 1 og TV2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]