Dersom Evertons tidligere fotballdirektør hadde fått det som han ville, hadde Andy Robertson spilt i blått

Everton kunne hentet både Andy Robertson og Harry Maguire, men takket nei.

18. nov 2019 kl 17.13 Arild Skjæveland

Det er 18 måneder siden Steve Walsh fikk sparken som fotballdirektør i Everton. 66-åringen fikk mye av æren for at Leicester vant Premier League i 2016, etter å ha oppdaget og hentet spillere som Jamie Vardy, N’Golo Kanté og Riyad Mahrez til King Power Stadium.

Etter ligagullet ble han ansatt som fotballdirektør på Goodison Park, uten at han klarte å gjenskape noe av det Leicester gjorde på overgangsmarkedet.

FIKK SPARKEN:
FIKK SPARKEN:  Steve Walsh fikk sparken som fotballdirektør i Everton.

Han fikk sparken i mai 2018, og ble erstattet av Marcel Brands fra PSV Eindhoven. Nå har Walsh gjort et intervju med The Athletic. Der nevner han en Liverpool-spiller som Everton ikke ville ha.

Kunne fått Robertson

Liverpool kjøpte Andy Robertson fra Hull i juli 2017, og fikk spilleren for så lite som åtte millioner pund. Den 25 år gamle skotten er trolig Premier Leagues beste venstreback, og en av de beste i sin posisjon i verden i dag.

Dersom Walsh hadde fått det som han ville, hadde han spilt for Everton nå, ifølge Walsh selv.

– Mens jeg var i Everton tilbudte jeg dem Andrew Robertson og Harry Maguire da de spilte i Hull. Det var en avtale verdt 20 millioner pund for begge til sammen. Everton ville ikke ha dem, sier Walsh til The Athletic.

Maguire ble solgt til Leicester, og i sommer solgt videre til Manchester United for 80 millioner pund. Han er tidenes dyreste forsvarsspiller. Det var ikke de to eneste Everton takket nei til mens han var fotballdirektør for klubben.

– Jeg hadde en avtale for Jonny Evans også før han gikk til Leicester, og igjen ville de ikke ha ham. Erling Haaland, spissen i Salzburg - jeg hadde en avtale med han og hans far gjort for fire millioner euro. Klubben ville ikke støtte meg, sier han.

Det er ikke lenge til sesongens første Merseyside-derby. Det spilles på Anfield onsdag 4. desember, med avspark kl. 21.15.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]