Historisk dag på Anfield

Liverpool FC Women spiller sin første kamp på Anfield.

17. nov 2019 kl 10.41 Kenneth Baraas

Klubben ble først stiftet i 1989 som «Newton LFC», byttet to år senere navn til «Knowsley United WFC», før laget i 1994 ble knyttet til Liverpool FC og endret navn til «Liverpool Ladies».

I juli, 2018, tok laget navnet Liverpool Football Club Women, som det i dag heter.

Som på herresiden, er også Everton en av de største rivalene.

Liverpool FC Women blir i dag historiske når de spiller sin første kamp på ærverdige Anfield, og motstanderen kunne ikke vært større.

Everton kommer på besøk, og det ikke billetter å oppdrive, ifølge Liverpoolfc.com. De fleste supporterne vil bli plassert på The Kop og Sir Kenny Dalglish-tribunen.

«Våre profesjonelle kvinnelige spillere fortjener denne muligheten til å spille på Anfield for første gang. Jeg ønsker at spillerne skal nyte det, men først og fremst fokusere på å prestere på et høyt nivå.» skriver manager Vicky Jepson på Liverpoolfc.com.

Stadion er utsolgt, og det vil bli lokalderby-stemning i byen når lagene møtes til kamp, i Barclays FA Women's Super League, klokken 16:00.

Liverpool ligger for øyeblikket sist på tabellen (ett poeng), etter fem kamper spilt, og trenger sårt poeng. Everton har fått en bedre start på sesongen og befinner seg på 5. plass med ni poeng.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]