Pep startet det psykologiske spillet rett etter kampen

Pep Guardiola trengte ikke mange minutter etter hans egen kamp var avsluttet, før han skapte overskrifter i oppkjøringen til Liverpool - Manchester City.

3. nov 2019 kl 09.15 Arve Vassbotten

Lørdag vant både Liverpool og Manchester City sine kamper 2-1, etter å ha ligget under til pause.

Neste helg møtes de to tittelkandidatene på Anfield. Da Pep Guardiola fikk spørsmål om Liverpools snuoperasjon like etter hans egen kamp på lørdag, var han ikke bare rosende i omtalen av Sadio Mané.

– Det har skjedd mange ganger de siste årene det Liverpool gjorde nå, det er fordi Mané har et spesielt talent, sa Guardiola til BBC.

Men han klarte heller ikke la være å kommentere det gule kortet Mané fikk for filming. Et kort han fikk etter å ha blitt tråkket på, så det ut til på TV-bildene.

– Noen ganger kaster han seg, noen ganger har han talentet til å score utrolige mål i siste minutt, sa Man City-manageren.

Spesiell evne til å avgjøre

– Om det er en gang, eller to times, kan man si: «vi var heldige, vi var heldige», men når det skjer mange, mange ganger de siste to sesongene, har de en spesiell karakter til å gjøre det, sa han om selve snuoperasjonen.

Selv om Guardiola også kommer med rosende ord om Liverpool, er det «filme»-kommentaren de fleste medier har hengt seg opp i fra intervjuet, fordi det naturligvis er et forsøk på og gjøre dommerne oppmerksom på dette også i neste kamp. Og det var heller ikke et spørsmål om dette fra reporteren.

Sist sesong var det for øvrig Man City som fikk straffespark på Anfield. Riyad Mahrez bommet da etter 86 minutter, da det sto 0-0.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]