Se video:– Salahs ankel har ikke blitt verre, men er fortsatt et problem

Dette sa Jürgen Klopp på sin pressekonferanse.

22. nov 2019 kl 11.26 Arve Vassbotten

Om Joe Gomez og krangelen med Sterling:

– Han har det bra. Dere lager alt slikt mye større enn det er, og diskuterer det i fem uker. De som var involvert hadde det bra seg imellom ganske raskt. Slikt skjer i et fotballmiljø. Det er en stor utfordring å den ene dagen gi alt når de spiller mot hverandre, og så neste dag være på samme lag. England håndterte det slik de syntes var rett, og det kan ikke jeg mene noe om, for jeg var ikke der. Men det viktigste er at spillerne har det bra etter det.

Om største trussel i tittelracet:

– Vi tenker ikke på tittelracet. Den største utfordringen er å hele tiden få spørsmål om det. Utover det er det en normal sesong. Vi har ikke sagt at «dette er sesongen vi skal ... » eller noe sånt. Det er bare en sesong vi er i hvor vi forsøker å få mest mulig poeng. Utfordringen er de 26 kampene vi skal spille. Crystal Palace er neste kamp, og det er en stor nok utfordring.

Om managerskiftet i Tottenham:

– Velkommen tilbake, José. Det er fint å få ham tilbake. Han var desperat etter å komme tilbake, så man mens han ikke var manager. På den andre side så er ikke Mauricio her mer, det viser hvor raskt ting kan endre seg. For fem måneder siden spilte vi mot hverandre i CL-finalen. Nå er han på ferie og han kan nyte det. Han gjorde det veldig bra i Tottenham og er en fantastisk trener, og han er en fin fyr. Jeg nøyt kampene vi spilte mot hverandre, og jeg møtte han i min første kamp. Han vil være en kandidat til alle ledige jobber.

– Da jeg først hørte om det, kunne jeg ikke tro på det. Men noen timer seinere hadde de allerede løsningen. Jeg håper virkelig han kan nyte noen dager, uker eller måneder med fri, også er han tilbake. José er veldig motivert, så det blir interessant også.

Om hvorfor Palace er en utfordring:

– Palace har kvalitet, de har en bra atmosfære. De gjør det vanskelig, og det er et vanskelig sted å dra. De har ikke hatt et spektakulært overgangsvindu kanskje, men det å jobbe sammen over lenger tid kan også forbedre lag, spesielt med en erfaren trener som Roy. De hadde en veldig bra start på sesongen, og de gjør det tøft for alle. De liker å forsvare seg kompakt, og er en trussel på kontringer. Zaha, Towsend og Ayew på kontringer er tøffe å forsvare seg mot, og vi må finne løsninger for dem.

Klopp om ansettelsen av Lee Richardson som idrettspsykolog:

Klopp fikk spørsmål om han har sett effekt av det allerede.

– Ja, men det er ikke slik at vi tester ham. For 20-25 år siden hadde man ikke keepertrenere, og hovedtreneren trente også keeperne, man hadde ikke fysiske trenere, men nå blir laget rundt laget større. Med idrettspsykologi var det en ny ting som folk tenkte: «trenger vi virkelig det». Det er ikke sånn at jeg ber han snakke med forskjellige spillere, og så gir meg tilbakemelding. Det er helt konfidensielt. Jeg er ikke involvert i det. Jeg har ikke endret meg likevel, det er ikke sånn at jeg sier: «Takk gud, at jeg slipper de ukomfortable samtalene mer. Nå kan du ta dem». Det er bare et tillegg til alt vi forsøker å levere. Vi prøver å sørge for at guttene tas best mulig vare på. Med Lee Richardson er det spesielt bra at han var spiller selv, og manager, før han besluttet å bli idrettspsykolog. Han er en fantastisk, fantastisk person, noe som er viktig fordi du ikke trenger å overbevise guttene om å snakke med han. Han er en veldig interessant person, og guttene setter pris på å ha ham i nærheten, og at de kan bruke han når de trenger.

Om skader:

– Virgil er hundre prosent klar. Men på denne tiden av året skjer det mye over natten med sykdom og skadet. Jeg vet ikke hundre prosent i dag med de andre. I dag blir en viktig økt for å vurdere de som kom tilbake seint. Alisson, Firmino, Fabino og Gini kom tilbake seint, så vi må se hvordan de er etter landslagsspill. Vi må vente og se til siste minutt før vi tar en beslutning. Ingen kom tilbake med alvorlige skader.

– I går trente Salah, og han har trent hele tiden, men bare med det vi ønsket at han skulle. Det blir en viktig økt i dag, og så får vi ta en beslutning. Ankelen har ikke blitt verre, men det er plager der fortsatt. Så det er problemet. Vi må passe på med slike ting. Jeg har ikke tatt noen beslutning, og om jeg hadde gjort det ville jeg ikke sagt det, men sannheten er at jeg må se i dag.

Om Lovrens bidrag etter at han kom tilbake:

– Veldig bra. Men jeg er ikke overrasket over det. Dejan Lovren er en midtstopper i toppklasse. Har han svakheter? Ja, som dere alle har, og jeg har. Men det er ikke mange i fotballsammenheng. Og det er derfor vi ønsket å beholde ham. Men i fotball handler mye om momentum, så hvis du er skadet eller slikt så etablerer andre spillere seg med den kvaliteten vi har. De tar plassen, finner rytmen osv og du må bare vente.

Om den tøffe perioden som kommer nå og rotasjon:

– Det er ikke noen langtidsplan, men etter fire år burde jeg være vant med det nå. Vi ser bare på Palace. På onsdag har jeg ingen anelse om hvem som skal spille mot Napoli. Det handler om å finne løsninger for hver anledning. Jeg aner ikke hvem vi skal spille med mot Brighton. Vi må sørge for at spillerne er i toppform, og klare til å bidra og levere.

Om Shaqiri:

– Han var ute i fem uker eller noe, så å komme tilbake i kampform tar tid. Det er fint å ha ham tilbake. Vi så mange fine ting på trening denne uka. Han er ikke skadet, men vi trenger ikke forhaste oss, og det er intenst for ham for tiden.

Klopp fikk også spørsmål om spekulasjoner om framtiden til Shaqiri.

– Hvorfor skal jeg snakke om noe som kommer fra utsiden? Han har vært skadet. Vi snakket sammen tidligere i sesongen da han ikke spilte så mye som han ønsket. Spekulasjoner er spekulasjoner. Alt er fint her. Selvsagt har han en fremtid her.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]