– Vi er sikre på at vi gjør jobben mot Salzburg

Etter uavgjort mot Napoli må Liverpool ta poeng mot Salzburg for å avansere fra Champions Leagues gruppespill. Det er kaptein Henderson sikker på at Liverpool klarer.

28. nov 2019 kl 09.49 Odd Sindre Tonning

Alt kunne vært avgjort på onsdag. Med seier over Napoli ville Liverpool ha vunnet sin gruppe i Champions League, og vært klare for den første utslagsrunden. Men uavgjort mot italienerne har sørget for at det på ny er liv i gruppen før siste runde skal spilles.

Ligger i en god posisjon

Nå har nemlig Napoli, Liverpool og Salzburg alle muligheten til å ta seg videre. Liverpool topper gruppen, poenget foran Napoli, og tre poeng foran motstander i siste gruppespillkamp, Salzburg. Dermed vil ett poeng mot Salzburg være nok til å sikre avansement. Jordan Henderson skulle likevel ønske at alt allerede var avgjort.

– Vi skulle gjerne vunnet kampen mot Napoli og avgjort gruppen. Men Napoli er et godt lag, og de gjorde det vanskelig for oss, og vi kunne bare få med oss ett poeng, sa Henderson til pressen etter kampen.

– Men vi er fortsatt i en god posisjon. Det er en kamp igjen, og vi må reise dit og få med oss et godt resultat derfra.

Kapteinen legger ikke skjul på at Liverpool ikke var på sitt beste gjennom hele kampen, og at det ble en tøff kamp mot Carlo Ancelotti sine menn.

– De er et godt lag med gode spillere, så vi visste at det kom til å bli en vanskelig kamp. Selvsagt kunne vi gjort det bedre til tider, men det var tider hvor vi spilte veldig god fotball også, sier han.

Jaktet scoring

Napoli gikk til pause med 0-1 ledelse, og Liverpool kom ut fra garderoben på jakt etter scoringer. De presset høyt, og Jürgen Klopp viste at han ønsket å ta med seg noe fra kampen da han byttet ut høyreback Joe Gomez for Alex Oxlade-Chamberlain tidlig i den andre omgangen.

Henderson ble flyttet ned på backen, som et offensivt alternativ med en god innleggsfot for å true Napoli mer når Liverpool kom fremover i banen.

– I andre omgang jaktet vi hele tiden etter den andre scoringen, men vi klarte ikke å finne nettmaskene igjen, sier han.

– Men vi forblir positive. Vi har en jobb og gjøre, og vi er sikre på at vi kommer til å gjøre det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]