Alexander-Arnold er et gult kort unna suspensjon i Premier League

For øvrig er det få faresignaler angående karantene for helrøde spillere.

5. des 2019 kl 09.52 Torbjørn Flatin

En snau halvtime var spilt da Trent Alexander-Arnold rev ned back-kollega Digne hos Everton, og dommer Mike Dean tok fram det gule kortet under kampen i går kveld.

Det var sesongens fjerde gule kort for Trent i årets Premier League, etter at han også fikk advarsel mot Southampton, Chelsea og Tottenham.

To kamper til

Reglene i Premier League er slik at dersom du får fem gule før ligarunde 19, da må du sone én kamp.

Noen vil sikkert huske at Liverpool sparte Fabinho i kampen mot Aston Villa slik at han ikke skulle risikere karantene mot Manchester City. Nå fikk Fabinho senere sitt 5. mot Crystal Palace, men det fikk, dessverre, ingen praktisk betydning på grunn av skaden brassen pådro seg i kampen mot Napoli.

19. ligarunde er kampene som starter 2. juledag, slik at Trent må unngå gult kort i de kommende kampene mot Bournemouth og Watford dersom han ikke skal få en kamps utestengelse. Liverpool skulle også ha spilt mot West Ham 21. desember, men det kampen må utsettes som følge av spill i VM for klubblag, slik at en vil anta at det holder for scouseren å holde seg på matta de to neste kampene.

Få gule kort

Når 19. ligarunde er passert er regelen slik at det blir suspensjon ved ti gule kort innen 32. ligarunde, og da blir dommen to kampers karantene.

Da snakker vi om første helg i april og bortekampen mot Manchester City.

Med en skadet Fabinho på fem og Alexander-Arnold på fire, vil en anta at det er liten sjanse for ytterligere utestengelser av Liverpools spillere for gule kort i ligaen, hvis Trent nå unngår advarsel i de neste par kampene.

Det kan bli viktig i ligainnspurten det, å unngå suspensjoner.

De neste på lista er James Milner med to, og så har Adrian, Mané, Lovren og van Dijk et kort hver seg, i en usedvanlig disiplinert tropp.

For ordens skyld så gir minst 15 gule kort tre kampers karantene, hvis noen spiller pådrar seg det innen ligaslutt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]