– Det er litt mer styr rundt disse kampene

Jordan Henderson er klar for sitt fjortende Merseyside-derby.

3. des 2019 kl 10.18 Einar Kvande

Jordan Henderson er en av de mest erfarne spillerne på Liverpools lag, og Liverpool-kapteinen har vært involvert i hele 13 lokaloppgjør mot Everton, så han vet hva han snakker om foran onsdagens batalje mot de blå. Dette blir det 234. Merseyside-derbyet i historien.

– Dette er strålende kamper å være involvert i. Det er et lokaloppgjør, et stort lokaloppgjør, og følelsene er sterke. Dette er en viktig kamp for begge lag, som vi ser frem til. Du ønsker å være involvert og gi alt, sier Henderson til Liverpoolfc.com.

Hendo påpeker at alt handler om å fokusere på det som er viktig.

– Til syvende og sist er det bare enda en kamp som vi ønsker de tre poengene fra. Selvsagt er det et byderby, så vi må håndtere litt mer trykk fra media og fra utsiden, og det blir litt ekstra styr rundt kampen. Men for oss handler det om å gjøre som vanlig, gi alt og prestere så godt som mulig.

– Alle lag ønsker å komme til Anfield og stelle istand en overraskelse, og gi alt for å få et godt resultat. Det er jeg sikker på at Everton vil forsøke på også.

Henderson er selvsagt klar over at Everton ikke er i sin beste form for tiden, uten at han legger noen vekt på det.

– Alt kan skje i et lokaloppgjør. Jeg er helt sikker på at de vil være oppildnet foran dette møtet.

Stoler på andrekeeperen

Liverpool må klare seg uten suspenderte Alisson Becker, etter at han ble utvist i lørdagens 2-1 seier over Brighton. Henderson er imidlertid sikker på at andrekeeper Adrian vil gjøre en god jobb mellom stengene.

– Adri var strålende da han vikarierte for Alisson tidligere i sesongen. Han har vært i god form på trening, og forhåpentligvis fortsetter han slik når han skal erstatte Ali også. Adri har bevist at han er mer enn kapabel til å gjøre en god jobb for oss.

– Det er viktig at alle er klare og tilgjengelige når det er skader og suspensjoner. Vi har mange gode spillere, og mange spillere som ønsker å spille litt mer. Vi har vist at vi har en veldig god tropp, og jeg er sikker på at vi kommer til å få god bruk for den fra nå og frem til sesongslutt.

Tett program

Everton-kampen er den første av hele ni kamper som Liverpool skal spille i desember. Det er imidlertid ikke noe som bekymrer Liverpool-kapteinen.

– Det blir en travel måned, men du vet at desember alltid er travel. Dette blir en ny utfordring for oss, en utfordring som vi tar på strak arm.

– Vi skal være klare. Vi skal sørge for at vi er 100 prosent klare foran hver kamp. Vi skal restituere oss godt, spise riktig og forberede oss godt til neste kamp, for det er ikke lang tid mellom kampene.

Vi skal restituere oss godt, spise riktig og forberede oss godt til neste kamp, for det er ikke lang tid mellom kampene.Jordan Henderson

– Dette er noe vi gjør til vanlig også. Vi lever og ånder for fotballen, og har fullt fokus på kampene, og det er spesielt viktig denne måneden.

– Det er som det er uansett. Når det er et tett program er restitusjon nøkkelen, avslutter Henderson.

Liverpool - Everton spilles på Anfield onsdag klokken 21.15, og blir vist direkte på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]