– Det er spillere i våre rekker som jeg ikke har noen god forklaring til

Liverpool skal spille ni kamper i fire turneringer i løpet av desember, og Jürgen Klopp er avhengig av at alle i troppen bidrar.

4. des 2019 kl 09.05 Einar Kvande

Hardkjøret i desember starter med kveldens Merseyside-derby på Anfield. Liverpool skal altså spille ni kamper i fire ulike turneringer før nyttårsrakettene sendes til værs.

– Vi er inne i en periode der hvert minutt på banen for hver eneste spiller er utrolig verdifullt for oss. Dersom et eneste medlem av troppen senker guarden med en liten prosent i bare noen sekunder, vil vi ikke oppnå noe, uttaler Liverpool-manager Jürgen Klopp til klubbens offisielle kampprogram.

– Jeg ser bidragene til alle våre spillere daglig. Jeg skjønner at de på utsiden av Melwood ikke har den samme muligheten til å følge dem tett som jeg og mine trenere har. Jeg tror fullt og helt at hele troppen må bidra skal vi ha fremgang.

Forklaringsproblemer

– Det er spillere i våre rekker som jeg ikke har noen god forklaring til dersom de lurer på hvorfor de ikke har fått starte flere kamper. Mange av dem hadde fortjent det, og jeg beundrer dem som mennesker og profesjonelle utøvere.

Det er spillere i våre rekker som jeg ikke har noen god forklaring til dersom de lurer på hvorfor de ikke har fått starte flere kamper.Jürgen Klopp

Til kveldens kamp mot Everton mangler Klopp sentrale spillere som Fabinho, Joël Matip og Alisson, og Klopp er avhengig av erstattere som leverer varene.

– Det har vært en del fokus på at Fabinho vil være utilgjengelig i en periode, og Alisson er også ute mot Everton. Jeg har alltid ment at du kun kan oppnå suksess i moderne fotball ved å ha en stor spillertropp, hvor alle skjønner hvor viktige og verdifuelle de er.

Sterke følelser i sving

Selv om det samme antall poeng står på spill mot Everton som mot Bournemouth til helgen, innser Liverpool-manageren at det er noe spesielt med disse lokaloppgjørene.

– Det er to sterke rivaler som møtes, og som vil gjøre sitt beste for sine supportere. Min erfaring med dette lokaloppgjøret, og lokaloppgjør generelt, er at form ikke betyr noe som helst. Det er ikke en overdrivelse å si at dette er de tøffeste kampene vi spiller hver eneste sesong. Det spiller ingen rolle om det er en ligakamp eller en cupkamp. Det føles annerledes, og det er spesielt.

– Faktum er at du kjemper for det samme antall poeng som når vi møter Brighton eller Bournemouth, som er motstanderne våre på hver side av lokaloppgjøret, men et lokaloppgjør er ikke det samme som enkel matematikk.

Et lokaloppgjør er ikke det samme som enkel matematikk.Jürgen Klopp

– Jeg elsker lidenskapen rundt disse kampene. Jeg elsker at de betyr så mye for begge klubbene. Jeg elsker at begge lags supporere er så opptatt av disse kampene. Det fører til at vi blir det som lag også. Vi har et ansvar for å prestere, og må respektere det. Du kan aldri si at dette bare er enda en kamp. Her vil man få oppleve aggresjon og intensitet, men da mener jeg på en positiv måte, ikke negativ. Det handler om å være positiv og modig. Vise mot når du tar avgjørelser, og være aggressiv slik at du får et godt resultat.

– Jeg liker ikke tanken på at du skal være fysisk aggressiv mot en motstander. Det er ikke greit, og hører ikke hjemme i dette spillet. Det er mange andre måter å utvise intensitet på i løpet av 90 minutter. Du kan løpe mer enn normalt, være mer konsentrert, ofre deg mer for laget og bruke følelsene som er i sving til det beste for gruppen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]