Ingen klausul i Klopps nye kontrakt som gjør at han kan bryte avtalen før 2024

Tilbud fra Kina og ønsket i Bayern - men Klopp ville ikke høre på andre henvendelser enn den som kom fra FSG.

16. des 2019 kl 08.44 Arild Skjæveland

Før helgen kom de fantastiske nyhetene om at Jürgen Klopp forlenger med Liverpool. Tyskeren blir i klubben til 2024. Det er to år lenger enn han har vært manager i sine tidligere klubber Mainz og Borussia Dortmund.

David Ornstein i The Athletic melder i sin mandagsspalte at samtalene mellom FSG og Jürgen Klopp skal ha startet i september - men det skulle ikke mer enn en håndfull møter og telefonsamtaler til mellom tyskerens representanter og eierne for å komme til enighet.

Klopp skal ha vært så avslappet til situasjonen at han ikke skal ha deltatt personlig i samtalene, og kontrakten hans har ingen klausul som kan åpne for å avslutte arbeidsforholdet tidligere enn sommeren 2024. En slik klausul har det blitt rapportert at Pep Guardiola skal ha i sin Manchester City-avtale, selv om han selv har benektet det.

Flere tilbud

Ifølge Ornstein skal Klopp ha fått lukrative tilbud fra Kina de siste månedene, men har ikke vært interessert. De eneste han var interessert i å høre fra, var fra Liverpools eiere.

Bayern München har bedt om å bli holdt informert dersom 52-åringen noen gang vurderer å forlate Liverpool, og interessen deres er velkjent. Penger skal ikke være noen hindring for den tyske storklubben.

Bayern sparket Niko Kovac tidligere i sesongen, og har ikke ansatt noen ny permanent manager. Hans-Dieter Flick har ansvaret inntil videre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]