Pressekonferanse:– Jeg har aldri møtt et brasiliansk lag tidligere, men Flamengo har aldri møtt et lag som Liverpool heller

Jürgen Klopp og Alisson Becker møtte pressen i Qatar.

20. des 2019 kl 12.04 Einar Kvande

Alisson Becker var førstemann ut

Om Filipe Luis og Flamengo

– Ja, jeg har snakket med Filipe Luis. Vi snakket om kampen. Han står meg svært nær. Dette er en viktig kamp for meg, når laget mitt møter et kjent lag som Flamengo. Vi spilte ikke opp mot vårt beste mot det meksikanske laget, men jeg er sikker på at vi vil gjøre alt vi kan for å slå Flamengo. De er en stor klubb, med mange spillere med internasjonal erfaring. De er vant til å være i finaler og vinne trofeer. Jeg håper at kampen i morgen blir veldig interessant og trivelig. Jeg ønsker å vinne kampen, men det viktigste er at det blir en spennende kamp som fansen liker.

Om Ballon d'Or

– Jeg liker at noen synes jeg skulle ha vunnet. Alle keeperne, ikke bare meg, gjør en veldig god jobb. Du må hjelpe laget i viktige øyeblikk. Vi har mange kvalitetsspillere som gjør en god jobb med å hjelpe laget. Vi har minst fem spillere som utgjør en stor forskjell både for klubb og landslag. Jeg kunne ha gått til topps, Sadio ville ha fortjent det, Virg ville ha fortjent det, Mo kunne ha vunnet. Men Messi er fra en annen planet, og fortjente det også. Jeg er en stor fan av ham. Vi har tiden foran oss, mens Messis karriere går mot slutten. Vi har lang tid på oss til å oppnå dette, men det er uansett ikke det viktigste. Vi må vinne titler for klubben vår og med landslaget. Det er det eneste jeg ønsker meg fra karrieren min.

Om klubb-VM

– Det er viktig turnering for brasilianere, men det er enda viktigere for oss som deltar. De på utsiden ser ikke helt verdien til turneringen. Vi vant Champions League, og er her. Det er viktig for oss. Vi ønsker navnet vårt på pokalen, og dermed skrive historie. Det vil være første gang denne klubben vinner turneringen. Vi skal gjøre vårt beste. Flamengo har over 10 000 fans her, så dette er stort både for oss og for dem. Vi ønsker å vinne finalen.

Jürgen Klopp tok over

Om Flamengo

– Mange gode spillere kommer fra det utrolige landet Brasil. Jeg kan ikke bedømme brasiliansk fotball ut fra å ha sett Flamengo i bare noen timer, men jeg vet hva jeg kan vente meg fra dem. Flamengo er et lag hvor alle vet hva de skal gjøre. De har hurtige spillere på topp og kreativitet på midtbanen. De legger gode innlegg og kan skyte fra distanse. De har alt, og er ikke vant til å tape. De har alt et godt fotballag skal ha. Jeg har aldri møtt et brasiliansk lag tidligere, men Flamengo har aldri møtt et lag som Liverpool heller.

Om klubb-VM

– Vi er her, og laget mitt ønsker å vinne turneringen. Vi vet at det blir veldig vanskelig, for det andre laget er veldig bra. Europa ser annerledes på turneringen enn resten av verden, men jeg ønsker å forandre litt på det. Jeg har forandret mening etter at jeg kom hit. Vil folk flest forandre syn på turneringen? Trolig ikke. Liverpool-fansen ønsker vi skal vinne, men fans av andre lag bryr seg ikke. Vi så hvor hardt Monterrey kjempet i semifinalen. Det vil bli det samme med Flamengo i morgen, og de vil ha enda mer kvalitet i laget.

Om forberedelsene til finalen

– Det føles veldig spesielt. Vi har funnet oss til rette, og fått orden på søvnproblemene som alle hadde de par første dagene. Vi har kunnet trene og hvile oss til riktige ider. Vi er her, og vi ønsker å gi alt. Du kan ikke gjøre noe mer før kampen. Vi kunne ikke gjøre mer foran Champions League-finalen heller. Vi føler spenningen, for dette er en stor mulighet for oss.

Om Van Dijk og Wijnaldum

– Vi får se med begge. Virgil deltok på treningen i dag. Gini har hatt en økt. Vi får se hvordan det går til slutt. Vi har ingen nye skadebekymringer. Vi bruker hver eneste time til restitusjon, og så får vi se hvilket lag vi kan stille med i morgen.

Om personlig suksess

– Jeg har utviklet meg som person. Jeg er roligere enn jeg var før. Jeg blir ikke nervøs eller overspent lenger, det er det fine med å bli eldre. Det meste med å bli eldre er ikke bra, men dette er er det. Jeg er en bedre trener nå enn da jeg startet, det er 100 prosent sikkert. Jeg ser annerledes ut nå enn for 18 år siden, og det vitner om den intense jobben jeg har, men jeg elsker det. Jeg elsker det jeg gjør, og det er trolig grunnen til at jeg ikke føler at årene tynger meg.

Om at Liverpool linkes til Gabriel Barbosa

– Flamengo er et veldig godt lag. Vi viser resptk for motstanderen vår gjennom gode holdninger. Vi viser det ute på banen. Vi er ikke her som europeiske mestere,men som Liverpool FC som ønsker å vinne kampen. Flamengo har et stertk lag, og vi er ikke så verst vi heller. Det handler om hvem som finner de beste løsningene i de viktige øyeblikkene, ikke hvem som har de beste spillerne. Jeg elsker troppen min. Jeg har det laget jeg ønsker meg. Jeg tenker ikke på andre spillere fra andre lag.

Om muligheten til å bli legender

– Vi får se. Det er ikke noe jeg vil snakke om nå. Dersom du sier at du kan bli en legende om du vinner turneringen, tar det konsentrasjonen bort fra kampen. Dersom folk tenker på mine spillere som legender etter kampen eller etter at karrieren deres er over, så er det flott. Guttene ønsker å spille, klubben ønsker å spille. Det er grunnen til at vi er her. Dersom Flamengo vinner, vil de feste. Dersom vi vinner vil vi spille mot Leicester etterpå. Vi kan ikke gjøre denne turneringen større i Europa, men akkurat nå er den det viktigste for oss.

Om Jorge Jesus

– Han var en vellykket trener i Benfica og Sporting. Han her en sterk type, som er kjent for sin gode organisering. Jeg har fulgt ham lenge, men det er første gang vi møter hverandre om jeg ikke tar feil. Jeg ser frem til det. Han kunne ha gått til en europeisk klubb, men han ønsket å bli værende i Rio. Brasil er kanskje et så fint land at han ønsker å bli værende der.

Om Roberto Firmino vil starte finalen

– Vi får se.

Om den enorme støtten Mohamed Salah har fått under klubb-VM

– Jeg har ikke sett mye av Doha til nå. Jeg har sett stadion, hotellet, folk, og banene er fine. Hele stadion gikk av hengslene da Salah kom på storskjermen. Jeg har sett mange røde. Jeg vet ikke om de var fra Liverpool eller Egypt. Jeg tror de støtter begge. Stemningen her hjelper. Flamengo er også med på festen, og jeg er sikker på at det blir en bra kamp. Vi er vant til god stemning på kampene. Dersom de ønsker å matche stemningen på Anfield, må de gjerne prøve på det.

Om det psykologiske spillet

– Vi forsøker å finne løsninger på problemene vi har. Jeg kan ikke se at vi har noen psykologisk fordel. Vi forsøker bare å bli 100 prosent klare for kampen. Alt vi gjør handler om å gi oss en best mulig sjanse til å vinne neste kamp. Vi forsøker å ha det litt gøy mens vi gjør dette, ellers ville det ha blitt kjedelig.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]