Klopp avtaler med spillerne når de skal spille

Manageren forteller hvordan han holder hele troppen fornøyd.

31. des 2019 kl 23.34 Kenneth Baraas

Jürgen Klopp får ofte ros for å holde hele troppen fornøyd, til tross for at ikke alle spillerne spiller til enhver tid. Manageren forteller bakgrunnen for dette.

– De er ikke alltid glade, men forhåpentligvis føler de seg som en del av laget. Alle vet at man ikke kan gå inn i sesongen med elleve spillere, det er noe alle vet, sier Klopp, i et lengre intervju med beIN Sports.

– I pre-season føler alle seg inkludert og man er en del av førsteelleveren, men stå starter sesongen. Da går det et par uker og så forstår man.

– Problemet i England, og andre steder, er at den intense perioden ikke starter før november. Fram til da er det normale uker med færre kamper, så da er det ikke samme behover for å rullere hele tiden - spesielt når man er i god form.

– Men alle sesonger er like, så det gjelder nok to-tre spillere. Men det er ikke slik at vi ikke snakker sammen, og de ikke kommer og spør hvorfor de ikke spiller. Vi har disse samtalene, selvsagt, forteller Klopp videre.

Smarte spillere

Det er svært sjelden, eller aldri, man hører om interne konflikter i klubben blant spillere som er misfornøyde.

– Vi har noen regler. Du må vise respekt for laget. Så fort du viser at du tror du er større enn laget, da har vi et problem. Jeg vil at du skal ha selvtillit og alt, men du må respektere laget. En spiss kan være egoistisk, ikke noe problem, men du må fortsatt hjelpe laget.

– Alle på laget vet om dette. Vi har samtaler om dette i starten, så det er ikke noe problem, sier tyskeren.

– Jeg har smarte spillere. De skjønner at de ikke kan bruke media til å legge press på meg, fortelle agenten sin osv. Da tar vi heller en prat sammen.

Avtaler spilletid

Manageren forteller at han ofte gjør lovnader til spillerne rundt spilletid. Og er noe sagt, så gjelder det.

– De må vite hva de kan forvente av deg. Hvis du sier noe, så må du holde det. For eksempel «du spiller neste uke» for en eller annen årsak, men hvis du ikke holder det så har du et problem.

– Du må lede gruppa og være tydelig, men du kan heller ikke miste garderoben. Så det er en balansegang. Man ønsker å ha et godt forhold med dem for resten av livet, det er ikke alltid lett, men det går, avslutter Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]