Klopp forteller ikke spillerne at de skal hviles

Manageren rullerte kraftig i uka som var, men fortalte hverken Salah, Firmino eller Mané at de ikke skulle spille.

9. des 2019 kl 08.04 Kenneth Baraas

Flere av Liverpools spillere som har spilt så å si alt av kamper, fikk en etterlengtet hvil i løpet av uka som gikk. Både mot Everton og Bournemouth gjorde Klopp flere endringer, som kunne komme som en liten overraskelse på supporterne.

Men spillerne aner heller ikke om de skal spille eller ikke.

– For meg er det ikke vanskelig, jeg må bare gjøre en beslutning, og så er det gjort, sa Jürgen Klopp etter kampen på Vitality Stadium.

– Jeg snakket ikke med Sadio or Div (Origi) nå. Jeg snakket ikke med Bobby (Firmino), Mo (Salah) eller Hendo (Henderson) før forrige kamp.

– Jeg snakket ikke med dem, og jeg spurte de ikke, jeg bare gjorde avgjørelsen. I neste kamp vet alle at noen andre skal spille, og i neste, og i neste. Det er sånn det vil bli nå.

Tett kampprogram

Desemberprogrammet er tett, og det skal spilles mange kamper før kalenderen skifter til år 2020.

– Jeg har en gruppe med smarte spillere. De ser på programmet, de ser hvordan det er. Vi fortsetter, og trenger alle, fortsetter Klopp.

– Hvis noen i denne smale troppen klager på å ikke starte, så kan jeg ikke hjelpe dem.

– Vi kan heller ikke gjøre for mange endringer, vi kan ikke gjøre det for komplisert. Vi må passe på at vi er friske, og spille etter langtidshukommelsen siden det ikke er treningsøkter til å lære noe nytt, avslutter Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]