Klopp øyner imponerende milepæl i Merseyside-derbyet

Enorm statistikk viser hvilken innflytelse tyskeren har hatt i klubben.

3. des 2019 kl 17.02 Kenneth Baraas

Kontrastene mellom den rød og blå delen av byen er enorme om dagen.

Liverpool har fått en luke ned til tittelutfordrerne, mens Everton ligger to poeng over nedrykksplass. Det skiller 26 poeng mellom naboklubbene.

Marco Silva arbeider under stort press, og resultatet i onsdagens kamp på Anfield kan være med å bestemme den videre skjebnen til portugiseren.

– Selvsagt har jeg sympati for ham. Jeg vet hvor vanskelig livet til en manager er. Men det siste Marco trenger er at jeg synes synd på ham, noe jeg ikke gjør. Jeg er på hans side i den forstand at jeg vet hvordan denne jobben er, sa Jürgen Klopp på dagens pressekonferanse.

Enorm statistikk

Samtidig som Silva kjemper for jobben sin, kan Klopp oppleve noe langt mer positivt i ligaens 15. kamp for sesongen.

Tyskeren ankom Anfield-klubben i oktober 2015, kun dager etter Brendan Rodgers hadde ledet Liverpool til 1-1 på Goodison Park. Under Klopps ledelse, har Liverpool spilt 158 ligakamper som har resultert i 99 seire, 39 uavgjorte og 20 tap. Målforskjellen lyder 338-154.

Til sammenligning har Everton på sine 158 ligakamper vunnet 57, spilt 41 uavgjorte og tapt 60.

Hvis Liverpool vinner i morgendagens kamp, vil Klopp bli den Liverpool-manageren som har kommet raskest til 100 ligaseire. Kenny Dalglish er foreløpig den som har brukt færrest kamper på å nå milepælen, med 167 kamper.

Kilder: Paul Joyce, The Times

Har du innspill til journalisten?
[email protected]