Langtidskontrakt for Klopp vil gjøre det lettere å hente nye spillere

Jürgen Klopp sier selv at stabilitet i klubben er viktig for aktuelle transfers, unggutter og fremtidige lag.

14. des 2019 kl 09.43 Torbjørn Flatin

Jürgen Klopp har forklart mer om hvorfor han valgte å skrive under på en ny kontrakt nå. En avtale til 2024 vil skape mer stabilitet på alle områder, og også være et lokkemiddel for nye spillere, samtidig som det vil gi dagens stab mulighet til å utvikle og fornye dagens tropp.

Lokkemiddel for nye spillere

– Med nye spillere som du ønsker å hente inn vil de spørre, «hvor lenge skal manageren være her?», sier Klopp til The Telegraph.

– Vi ønsket å unngå det, slik at nå er det gjort og jeg er virkelig fornøyd.

– For en manager er en kontrakt på to og et halvt år normalt lenger enn du kan planlegge, men i dette spesielle tilfellet var det viktig for å ha stabilitet.

Vil satse på ungguttene


– Uansett hva som skjer, en slik avtale på fire og et halvt år er veldig gode nyheter for alle unge spillere på akademiet. Vi ønsker å benytte dem, vi ønsker å involvere dem med førstelaget.

– Det å kunne forstå kulturen i denne klubben hadde stor betydning for denne avgjørelsen. Til slutt ble den veldig lett å ta.

Må ikke sove


– Vi må sørge for at vi holder oss på skinnene. Andre lag vil ikke sove, vi kommer ikke til å sove.

– Vi må se an hva vi skal forandre på, hva vi ikke skal forandre. Alle slike avgjørelser bør bli tatt ut fra et komfortabelt ståsted.

Kjernen av spillere er på plass

– Det laget vi har nå vil alltid være kjernen. Det vil være basen for hva som skjer videre. Det vil ikke være behov for det antallet utskiftninger som vi har gjort de foregående fire og et halvt årene. Definitivt ikke.

- Dette er et fremragende lag og vi kunne ikke ha sett for oss at vi skulle få samlet en slik tropp. Det er klart at ting likevel kan skje. Det kan være at en spiller ønsker å dra sin vei. Det er greit, da må vi sørge for å hente inn den riktige erstatteren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]