– «Taki» er en spiller som kan hjelpe oss med en gang

Om to uker kan Takumi Minamino få sin debut.

21. des 2019 kl 08.44 Arild Skjæveland

Onsdag 1. januar blir Takumi Minamino Liverpool-spiller. De helrøde har betalt 7,25 millioner pund for den japanske landslagsspilleren.

Han har bestått den medisinske testen, signert en kontrakt frem til 2024, og blir offisielt Liverpool-spiller når overgangsmarkedet åpner i januar. Allerede 2. januar har Jürgen Klopps lag hjemmekamp mot Sheffield United, men Premier League-reglene hindrer ham fra å bli involvert der. Debuten kan komme mot Everton søndag 5. januar.

– «Taki» er helt klart en spiller som kan hjelpe oss med en gang på kort sikt, og på lang sikt med tanke på alder, sier Klopp til ESPN.

Døren er åpen

Med et tett kampprogram utover hinter han om at 24-åringen kan få nok av sjanser.

– Han er allerede veldig god. Alle kunne se det da vi spilte mot Salzburg. Fortsatt er det et potensiale for forbedring der, sier han.

– Det er ikke en konkurranse - det handler om å ha ulike alternativer til forskjellige stunder. Døren er åpen for at «Taki» kan komme inn i laget, sier han.

– Fantastisk signering

Adam Lallana er en annen som er begeistret for januarkjøpet.

– Det er en fantastisk signering. Det kommer til å bli mer konkurranse om plassene igjen, og det er alltid veldig positivt, sier han til Liverpoolfc.com.

– Jo mer konkurranse du har, jo høyere er nivået på trening. Det betyr at kvaliteten blir høyere på en lørdag, onsdag, eller uansett når vi spiller. Det er fantastiske nyheter at vi har kjøpt en ny spiller, og jeg gleder meg til å møte ham når vi kommer tilbake, sier 31-åringen.

I kveld spiller Liverpool finale i VM for klubblag. Kampen mot Flamengo spilles kl. 18.30, og sendes på VG+. Slik ser du finalen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]