Trening hver dag og ikke noe juleparty for Jordan Henderson og hans lagkamerater

Liverpools kaptein sier at han vil tenke mer på fotball enn julehøytid de nærmeste dagene.

23. des 2019 kl 18.37 Torbjørn Flatin

De pleide å kle seg ut, og spyttet ikke akkurat i glassene, Liverpools spillere da de tidligere hadde sitt «Christmas Party». Noen ganger havnet det både på baksiden og forsiden av de engelske tabloidavisene.

Det var da og definitivt ikke nå, og har heller ikke vært det de siste årene.

Flyr til Leicester på kampdagen

James Pearce i The Athletic skriver at Liverpool vil trene både på julaften og 1. juledag, som er dagen da engelskmennene åpner sine presanger og noen også får besøk av julenissen.

Spillerne har fått beskjed om å møte som vanlig kl 09.30 lokal tid 1. juledag, og vil gjennomføre en lett økt før de kan reise hjem og få resten av dagen sammen med sin familie.

Liverpool vil så fly ned til Leicester, det er en flyplass i Leicester, tidlig 2. juledag. Liverpool møter Leicester til toppoppgjør kl 21.00 på kvelden 2.juledag, eller Boxing Day som det kalles på øyriket.

Ikke juleparty

- For å være ærlig så tenker du ikke så mye på jula når du er i min posisjon, erkjenner Jordan Henderson. – Det viktigste er å forberede seg for kampen på Boxing Day på best mulig måte. Det er en så avgjørende periode, med tre ligakamper i løpet av en uke.

Kapteinen seier at kona og hans to jenter på seks og fire år er vant med at han er mye borte og at fotball er hans arbeid. Det er andre familiemedlemmer som bærer de tyngste børene på hjemmebane i forbindelse med julehøytiden.

- Ingen kake for meg, jeg prøver å gjøre alt som jeg pleier, forklarer Hendo. Han er også avholdsmann og virker ikke veldig opptatt av at et juleselskap i klubbens regi ikke er mulig å presses inn i det tette programmet rett før nyttår.

- Nei, vi har ikke hatt noe og heller ikke besøk fra julenissen, bekrefter Liverpools nr. 14. – Det blir bare for vanskelig med så mange kamper som vi spiller. Vi vil imidlertid definitivt finne på noe på nyåret, vi er en veldig sammensveiset gjeng.

Vil ha pause i desember

Liverpools kaptein sier at han vil tenke mer på fotball enn julehøytid de nærmeste dagene. Henderson understreker at derfor er det også veldig viktig å bruke den ferien han har om sommeren godt.

Liverpool skal denne sesongen også ha nesten to ukers opphold ved starten av februar, selv om en omkamp i 4.runde av FA-Cupen kan forkludre de planene litt.

- Jeg synes det er en start, erkjenner Jordan. – Det er viktig at spillerne får en pause. Noe må gjøres med det antallet kamper som spilles nå, ikke bare klubbfotball men også med landslag. Det er blitt konstant.

- Spillerne ønsker å ha et opphold rundt desember. Det er midtveis i sesongen og det hva resten av Europa gjør.

- Jeg forstår at desember er da det er flest kamper og mange av dem på TV siden det er jul, men det vil uansett være et gap på den tiden når VM spilles i 2022. Det kan derfor gjøres, men en pause i februar er en start.

Ønsker å følge opp Madrid

Først er det imidlertid det tradisjonsrike juleprogrammet.

- Den er enorm, nikker Jordan Henderson samtykkende når det blir snakk om møte med tabelltoer Leicester.

- Hva vi gjorde i Madrid var stort for oss som lag og måten vi har fulgt opp det på har vært virkelig imponerende og viktig. Det er imidlertid langt igjen av denne sesongen og mye å gjøre før vi kan komme dit vi ønsker.

- Når du har vunnet et trofé da har du utvilsomt fått smaken på å vinne mer. Du ønsker å vinne så mye du kan og prestere på et høyt nivå. Og får du en slik suksess da er det verdt alt annet du måtte ofre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]