Pep Lijnders:– Vi kan komme på briljante løsninger når vi spiller padeltennis

Pep Lijnders og Jürgen Klopp kan legge taktikk under egne treningsøkter.

3. des 2019 kl 22.08 Kenneth Baraas

Pep Lijnders ble forfremmet av Brendan Rodgers, etter å ha imponert med sine fotballtaktiske tanker.

Like etter måtte Rodgers forlate klubben, og Jürgen Klopp kom inn. Tyskeren valgte å beholde Lijnders som førstelagstrener, og det skulle bli starten på et godt forhold.

Dog forlot Lijnders Liverpool for en managerrolle i NEC i Nederland. Det likte Klopp svært dårlig, og manageren ringte nederlenderen for å få ham tilbake, hvor han tilbudte Lijnders rollen som assistenttrener.

– Han var overbevist om at vi ville oppnå store ting sammen, sier Lijnders, i et intervju med The Guardian.

– Jürgen kan treffe deg rett i hjertet. Han vet akkurat hva han ønsker, og da vi var på telefonen så skjønte jeg at det var riktig.

Godt forhold utenfor jobb

Klopp og Lijnders vurderte å bygge en padeltennis-bane rett ved der de bor, men fant til slutt ut at det var mer optimalt på Melwood. Duoen er mye sammen på treningsanlegget, også når arbeidsdagen er unnagjort.

– Du kan ikke spille padeltennis uten å være 100% konsentrert. For oss er det perfekt å ikke tenke på noe som helst. Men noen ganger, i disse øyeblikkene, så kommer vi på briljante løsninger, forteller Lijnders.

Forberedelser er nøkkelen

Treneren har lært at forberedelser er nøkkelen. Han har lært at også de små tingene kan utgjøre store forskjeller. På dagen hvor Barcelona skulle møtes i returoppgjøret i Mesterligaen, sendte Lijnders en SMS til de klubbansatte om å instruere ballguttene til å avlevere ballen så raskt som mulig til spillerne:

«De kan utgjøre en forskjell i kveld, vi trenger at alle er på tå hev»

Det avgjørende fjerdemålet kom etter at Trent Alexander-Arnold fikk ballen raskt fra en ballgutt, før han slo corneren som Divock Origi satte i nettet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]