Virgil van Dijks beste øyeblikk i 2019

Vår nederlandske stopperkjempe har sett tilbake på året som har gått.

30. des 2019 kl 16.28 Jens Hapnes Rege

Et langt og minnerikt rødt år går mot slutten, og de neste dagene blir preget av en del tilbakeblikk på året, og tiåret, som har passert.

Den kanskje viktigste spilleren i år har vært Virgil van Dijk.

Nederlenderen har sementert sin posisjon som verdens utvilsomt beste midtstopper, og var bare en håndfull stemmer unna å vinne Ballon d'Or.

28-åringen har sett tilbake på det fantastiske året.

Viktig CL-triumf

– Det viktigste øyeblikket var Champions League-triumfen. Det var noe utrolig, og vi nøt det, men vi nøt også reisen i Premier League.

– Vi kom veldig nære. Uheldigvis var Manchester City litt bedre, men det ansporet oss videre til å prøve enda hardere dette året. Vi har vunnet kamper, malt motstandere i senk og spilt god fotball til tider. Vi liker det harde arbeidet også, og det er bra, innleder nederlenderen.

TRIUMF:
TRIUMF:  Van Dijk kunne heve "Big Ears" over hodet i juni.

– Hele erfaringen fra forrige år - å gjøre det bra i ligaen, bare tape en kamp, og å vinne Champions League - hjelper oss så langt på reisen denne sesongen, og det burde det gjøre.

Lærdom

Giganten påpeker også at Liverpool må ta lærdom fra forrige sesong, da laget var i en lignende posisjon.

– Vi burde lære av fjoråret, og det har vi gjort så langt. Vi legger ned det harde arbeidet på treningsfeltet, og alle ønsker å oppnå store ting med dette laget. Det har vi kvaliteten til.

Virgil van Dijk var ikke på sitt enorme toppnivå i søndagens seier mot Wolverhampton, men leverte allikevel en av sine varemerkepasninger i forkant av vinnermålet.

Det målet sørget for at Liverpool fortsatt er ubeseiret i Premier League denne sesongen, og har en utrolig rekke med 18 seire og en uavgjort denne sesongen. Van Dijk ønsker allikevel å tone ned snakket om en ubeseiret sesong.

– Vi tenker ikke på det. Vi ønsker å spille bra, og hvis det medfører slike statistikker så er det fint. Det blir en ny tøff kamp (Sheffield United). De er et veldig godt lag, gjorde det vanskelig for oss på deres hjemmebane, og det vil bli vanskelig på Anfield også.

– Vi er veldig positive dette året. Vi er halvveis nå, og vi håper å avslutte sesongen bra. For å gjøre det må vi fokusere på den neste kampen, avslutter verdens beste midtstopper.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]